7 redenen waarom Deventer een eigen politieserie moet krijgen

Door Simone Groot Lipman 15 september 2017

CSI Deventer, Flikken Deventer of Seinpost Deventer… klinkt toch minstens net zo goed als Flikken Maastricht, Seinpost Den Haag of CSI Miami? Hoogste tijd dat ons stadje een eigen politieserie krijgt en dit is waarom:

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Mooie gebouwen als politiebureau

gebouw-singel
Foto: indebuurt Deventer

Iedere De Cock, Wolfs, Wolff, Van Dongen, Wallander, Kommissar Rex of Frost heeft een werkplek, een politiebureau. Daar waar ze op het matje moeten komen bij de commissaris. Daar waar ze nog weleens overnachten omdat het papierwerk nog gedaan moet worden. Daar waar de gesponsorde koffiemachine aangesproken wordt. In Deventer barst het van de prachtige panden, waar je prima kan vertoeven.

Perfecte rechercheur

hans-dagelet
Foto: ANP

De werkplek is er. Nu nog werk creëren. Geen politieserie zonder bekende rechercheurs. Maar we hebben nog genoeg talentjes rondlopen, waarvan hun roots in Deventer liggen. Wat dacht je van Hans Dagelet? Zeg nou zelf: het is net De Cock 2.0?

Perfecte boef

inge-ipenburg
Foto: ANP

En wat is een politieserie zonder een spannende dader, die zich overal uit de voeten weet te werken? Oké, we hebben geen Monic Hendrickx, maar we hebben wel Inge Ipenburg. Wie kan nou beter de slechterik spelen dan zij? Dat heeft ze al keihard waargemaakt als de bekende Martine Hafkamp in GTST en als Alexandra in Celblok H. Alleen haar houding doet het ‘m al.

Interessante moordlocaties

moordlocatie
Foto: ANP

Natuurlijk was er een lijk in de Amsterdam Arena in één van de afleveringen van Baantjer. Doen we dan ook een Adelaarshorst-moord? Kan. Maar we hebben behoorlijk wat oude en spooky panden in onze Hanzestad. Denk bijvoorbeeld aan de oude verlaten Houtmarktschool. Of misschien kan er een lijk gevonden worden aan de Wellekade? We noemen maar wat opties.

We hebben nu al de perfecte brigadier

agent
Foto: ANP

Hij is wijkagent in Deventer voorstad centrum, dus hij zou wel verdomd goed staan in een politieserie. We hebben het over Twittercop Luciël Scholten. Wat ons betreft heeft hij een goeie kop voor tv. En zijn ruime ervaring met achtervolgingen, spannende verhalen en criminele types zal in de politieserie zéker van pas komen. In voor een carrière switch, Luciël?

Bruine kroegjes als stamcafé

persee
Foto: Facebook Persee

Ze hebben altijd een stamcafé en daar hebben wij er genoeg van. Bierencafé Persee bijvoorbeeld of de Heks, café de Alm, de Bisschop, Heeren op de Brink, De Tijd, nou ja en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶