Van 7 tot 87 jaar: Deventenaren bouwen mee aan torens voor Deventer op Stelten

Door Simone Groot Lipman 1 juli 2018

Tijdens het buitentheaterfestival ‘Deventer Op Stelten’ bouwt de Franse kunstenaar Olivier Grossetête –  speciaal voor Deventer 1250 jaar – twee 20 meter hoge torens en het kerkje van karton. Er zijn veel helpende handen nodig, maar liefst 1250 bouwers. Elke dag kunnen inwoners en festivalbezoekers aan de slag met karton en plakband. We namen een kijkje op het Grote Kerkhof.

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

Elu (7) met vader Leon

Elu en zijn vader Leon aan het plakken. Foto | indebuurt Deventer
Foto | indebuurt Deventer

Elu (7) helpt samen met zijn vader Leon de hele ochtend. Leon: ”Dit is toch supercool? Het is een tof project. Ik hoorde het via Mano, een kameraad van mij. Ik ben bouwkundig van huis uit, dus heb wel inzicht. En ik ben een groot fan van Deventer op Stelten.” Elu plakt ondertussen rustig door. ”Dit is onze zesde doos tot nu toe. Maar ik heb ook al met mama geplakt, dus ik denk nu al wel twintig!” Roept Elu. Hij pakt zijn doos op en tilt ‘m op zijn hoofd naar de grote stapel.

Romee & Mieke

 

torens-deventer-op-stelten-romee-mieke
Romee (links) en Mieke. Foto | indebuurt Deventer

Mieke (22) is leiding van Romee (16) bij Loaah scouting en helpen als vrijwilliger bij Deventer op Stelten. ”Het hele weekend helpen we met dozen plakken. Kan nu al geen doos meer zien. Maar nog eventjes. En we hebben goed teamwerk! Ik plak en Mieke markeert, het gaat als een trein”, vertelt Romee enthousiast.

Noor (87)

Noor aan het werk. Foto | indebuurt Deventer

Noor (87) is druk aan het knippen en plakken. ”Ik had de oproep gelezen in de krant en dacht dat moet ik doen! Ik kom ook altijd kijken bij Deventer op Stelten, volgende week zeker ook! Vorig jaar werd ik nog uit het publiek gepikt om op een plank op een paaltje te liggen en werd ik in de rondte geslingerd”, vertelt ze lachend. Eén ding is zeker: actief is Noor wel. ”Op mijn 80ste verjaardag heb ik nog parachute gesprongen. Ik woon in Huize Salland, waar ik nog vrijwilligerswerk doe. Ik ben dankbaar dat ik nog wat kan doen en vind het nog leuk ook.”

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.