Toen in Deventer: klassenfoto’s uit de oude doos

Door Simone Groot Lipman 12 augustus 2018

Toen we deze schattige plaatjes tegenkwamen, konden we niet anders dan ze met jullie delen. Kindjes met kniekousen en schattige kraagjes, het kan bijna niet beter. 

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Schoolreisje

klassenfoto-1951
Foto | Facebook Herinner je Deventer

Deze klassenfoto (1951/1952) is gemaakt tijdens een schoolreisje. Het gaat om klas 5 van Twickeloschool met Juf Doornebos, meesters van de Burgt en Kamerman.

Meisjesschool aan de Assenstraat

klassenfoto-1912
Foto | Stadsarchief Deventer

Dit groepsportret is gemaakt in 1912. Het is een klassenfoto van de hoogste klas van de meisjesschool aan de Assenstraat, met juffrouw Van Huffeler.

Jongensschool Smedenstraat

klassenfoto-1960
Foto | Facebook Herinner je Deventer

Vroeger was het meer dan normaal dat jongens en meisjes gescheiden op scholen zaten. Dit kiekje is gemaakt midden jaren ’60 bij de jongensschool in de Smedenstraat met meester Marsman.

Van Marleschool

klassenfoto-1957
Foto | Facebook Herinner je Deventer

Deze klassenfoto is gemaakt in de winter van 1957 op de Van Marleschool. Meester Kamerman had z’n handen vol met een volle klas van 27 kinderen. Het schoolgebouw is nu bekend als vrije school De Kleine Johannes.

Klassieker

klassenfoto-1938
Foto | Facebook Herinner je Deventer

We sluiten af met deze schoolfoto, gemaakt in 1938. Het gaat om de eerste klas met maar liefst 40 (!) kinderen van de Julianaschool met juf de Feyter. En rechts zie je de hoofd van de school dhr L Wansink.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶