Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Terrasje pakken in Deventer: dit zijn de do’s en don’ts

Door Simone Groot Lipman 18 april 2019

Yes! Het wordt deze week heerlijk weer en dus gaan we met z’n allen weer de Deventer terrassen bestormen. Let wel op: een terrasbezoek kan irritatie veroorzaken. Om dit te voorkomen hebben wij de belangrijkste regels voor jullie op een rij gezet, zodat het gezellig blijft.

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Roken op het terras

Een sigaret opsteken op het terras: het blijft een beetje een grijs gebied. We gunnen iedereen een fijne tijd in het zonnetje maar als je net geniet van een lekkere lunch, is het niet zo fijn om in de rook te zitten. Als we de wet bekijken, dan is roken op het terras gewoon toegestaan. Er blijft veel discussie op dit punt. Ons advies: vraag het even of zorg ervoor dat je buren niet in jouw rook zitten.

Shirt aan!

Elk terras in Deventer heeft vaak zijn eigen regels. Maar over het algemeen zijn er regels die vrijwel voor elke horecagelegenheid gelden. Denk bijvoorbeeld aan het dragen van een shirt op het terras. Wij snappen best dat je na een winter lang trainen graag je afgetrainde lijf wil showen, maar of het echt verstandig is om te doen op het terras bij je stadsgenoten? Niet echt. Het ‘dragen van geschikte kleding’ is dan ook een vrij algemene regel die op terrassen wordt gehanteerd.

Geen broodje kaas

Deze regel heeft waarschijnlijk geen uitleg nodig. Ondernemers kunnen het over het algemeen niet waarderen als jij op het terras ploft met een ijsje van de buurman of een broodje kaas uit je broodtrommel tovert. Niet doen! Bestel gewoon een lekker drankje. En die lunch eet je later gewoon op in één van de prachtige Deventer parken!

nieuwe plantsoen

Deventer in het zonnetje: 5 x verliefd op onze parken!

Waar kan je beter vertoeven dan in het park? Je zou het bijna vergeten als je weer eens een middagje...

Terrasje pakken in Deventer: dit zijn de do’s en don’ts

Sluitingstijden

Soms zit je zo lekker biertjes en wijntjes weg te tikken dat je de tijd helemaal vergeet. Nou we hebben goed nieuws, want ook op een zwoele zomeravond kun je een uurtje langer door. Horeca-ondernemers in de Deventer binnenstad mogen deze zomer in principe hun terrassen van donderdag tot en met zaterdag een uur langer open houden. De nieuwe sluitingstijd voor buiten wordt 02.00 uur.

De ruimere openingstijd voor de terrassen is onderdeel van een pilot die moet lopen van eind mei tot en met oktober.

Live-muziek

Zin om je gitaar mee te nemen en een serenade uit te brengen op de Brink? Helaas, muziek is niet toegestaan op het terras, in verband met het voorkomen van overlast. MAAR! Onderdeel van de proef is ook dat de gemeente meer akoestische live-muziek op de terrassen van de Brink, het Grote Kerkhof en de Grote Poot wil toestaan. Alleen wel onder strikte voorwaarden: de muziek mag beslist niet versterkt worden en per weekeinde geldt een maximum van een optreden per plein. Voor live-muziek is op zaterdag 22.00 uur de eindtijd. Op zondag moeten de optredens om 20.00 uur afgelopen zijn.

Hier lees je meer over in De Stentor.

Klaar om het terras op te gaan?

brink-terras

De grote indebuurt terrassengids: hier moet je zitten in Deventer

Aangezien we al bijna een jaar actief zijn in de stad, hebben we op bijna ieder terras wel eens geze...
terassen Deventer

Lenteweer! Het terras op, hier in Deventer moet je wezen

We genieten massaal van het zonnige lenteweer, met op woensdag 27 februari zelfs 18 graden. Dus hup ...
terrasseizoen-hotel-gaia

De fijnste terrassen buiten het centrum van Deventer volgens jullie

Ben jij de drukte van het centrum eventjes zat of wil je wel eens ergens anders zitten dan op de Bri...
Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.