Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wat betekenen deze posters in leegstaande panden?

Door Janneke Pol 19 oktober 2019

Heb jij ze ook zien hangen? De posters achter ruiten van leegstaande panden in de stad? Je bent niet de enige die zich afvraagt wat deze posters precies betekenen. Wij zochten het uit. 

Je ziet ze opduiken in steeds meer leegstaande (winkel)panden in Deventer. Witte posters met een gekleurde rand en de tekst ‘Komen wij hier?’ Natuurlijk willen we ten eerste weten; wie is we? En wat zijn zij van plan?

Wie?

Het idee voor het plakken van de posters kwam van ondernemer Marcel de Graaf. Marcel is fotograaf en ontwikkelde een nieuw concept rondom leegstand in de Deventer binnenstad.

Waarom?

“Al ruim 12 jaar heb ik een professionele fotostudio in het centrum van Deventer. Ik merkte om mij heen dat er steeds meer winkels verdwenen, maar ook dat er steeds meer kleinere en lokale initiatieven genomen werden om het winkelcentrum haar sfeer te laten behouden”, aldus Marcel. “Als ondernemer vind ik dat je voor het behoud van het kloppende hart van ons centrum creatief bij kunt dragen. Vanuit die gedachte ontstond Pop Up Foto Shop.”

Hoe?

De komende drie maanden wordt er in één van de leegstaande winkelpanden in Deventer een mobiele, maar professionele, fotostudio opgebouwd met de naam Pop Up Foto Shop. “We hebben drie thema’s dit jaar”, zegt Marcel. “‘Samen’, een fotoshoot voor stellen, maar ook kinderen of mensen alleen met hun huisdier. Het kan allemaal, als het maar een foto met zijn tweeën is. Het tweede thema is ‘Kerst’. Dan pakken we helemaal uit. De hele Pop Up studio wordt aangekleed in kerstsfeer en dan maken we vooral kerstgroeten en kerstkaarten. Het laatste thema voor het nieuwe jaar is ‘Profiel’. Ook hier maak je eenvoudig via de website een afspraak en loop je tijdens het winkelen naar binnen om een professionele profielfoto te laten maken. Goed voor je CV, op LinkedIn of andere Social Media.”

 

wijn drinken in Deventer aanbiedingen

Op z’n Chateau Meilands wijnen, wijnen, wijnen in Deventer!

We houden allemaal van een lekker wijntje op z’n tijd, net als Martien. Wij telden daar het feit dat...
Weekend2

Hé weekendganger! Dit kun je doen in Deventer

De hele week het vuur uit je sloffen gelopen, gewerkt als een molenpaard of kun jij geen beeldscherm...

Meer over

Mysteries

adv.