Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Waarom zijn er geen winkels in Knutteldorp?

Door Janneke Pol 16 november 2019

Gezellig hoor, in Knutteldorp wonen. Maar waarom is daar eigenlijk geen winkel te vinden? Dat is wat Centina zich afvroeg in een mail aan ons. We zochten het voor haar uit!

“Sinds kort woon ik in Knutteldorp en het verbaast me dat er geen winkels in deze wijk te vinden zijn. Is daar een verklaring voor?”, vroeg Centina zich af. Wij gingen voor haar op onderzoek uit.

Allereerst hebben we natuurlijk bekeken of er écht geen winkel te vinden is in deze wijk. We komen enkele rijscholen tegen, een dierenartsenpraktijk en een kinderdagverblijf. Maar winkels? Neen. Dat is niet zo vreemd, verklaart gemeentewoordvoerder Maarten Jan Stuurman. “Knutteldorp is een woonbuurt. Mogelijk werd die ten tijde van de bouw in dagelijkse levensbehoeften voorzien door bijvoorbeeld de slager, melkboer en bakker die aan de deur kwamen. En voor andere winkels kon men terecht in de nabijgelegen binnenstad.”

Eén troost, Centina. Knutteldorp ligt lekker dicht bij hartje Deventer en het Havenkwartier, winkeltjes en horeca op steenworp afstand dus!

Knutteldorp (2)

Zo komt Knutteldorp aan zijn naam!

Tussen het Pothoofd, de Raambuurt en het Havenkwartier ligt een kleine woonwijk. Knutteldorp! Maar h...

Meer over

Mysteries

adv.