Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mysterie: waarom hangt dit verkeersbord bij de Wilhelminabrug?

Door Janneke Pol 11 juli 2020

Heb jij er ooit over nagedacht om je auto op de Wilhelminabrug te parkeren? Wij hopen van niet. Toch hangt er bij de brug een verkeersbord met parkeerinstructies. Waarom? We zochten het uit.

Zodra je de stad uitrijdt via de Wilhelminabrug zie je het hangen, een bord dat erop duidt dat het parkeerverbod is opgeheven. Is de brug niet een vreemde plaats om over parkeerregels te beginnen? En mag je dus gewoon parkeren zodra je het bord bent gepasseerd?

Al gauw blijkt dat het verkeersbord iets breder moet worden opgevat. Het bevindt zich op deze plaats omdat het logischerwijs één van de uitgangswegen van de stad is. “Voor de gehele binnenstad geldt een parkeerverbodszone. Alleen parkeren in de vakken is daar toegestaan. De Wilhelminabrug is één van de toegangen naar de binnenstad, dat betekent dat als je de stad inrijdt een bord tegenkomt ‘parkeerverbodszone’ en als je de stad weer uitkomt ‘einde parkeerverbodszone’. Niet alleen op de brug, maar ook verderop”, legt gemeentewoordvoerder Maarten Jan Stuurman ons uit. Is dat maar weer duidelijk!

Wilhelminabrug-verkeer-auto

Mysterie opgelost: zo hard mag je rijden als je de Wilhelminabrug af gaat

Oh, na de Wilhelminabrug nodigt het zo uit om even lekker door te trekken naar de 80. Maar we zien n...
Lego

Tof! Zij maakten de Lebuïnuskerk en de Wilhelminabrug van Lego

Je zou kunnen zeggen dat Deventer en Lego onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Zo deden Deventen...

Viktor Brand is nog steeds een beetje Deventenaar: ‘Mijn hart gaat sneller kloppen als ik weer de Wilhelminabrug over rijd’

Stiekem zijn wij er best een beetje trots op dat Viktor Brand gewoon uit Deventer komt. De presentat...

Meer over

Mysteries

adv.