Deventer mysterie: Wat betekent deze muurschildering in de Pontsteeg?

Door Naomi Pater 12 februari 2019

Wij liepen vanmiddag een rondje door de stad. Tot onze verbazing zagen we iemand bezig met een levensgrote muurschildering in de Pontsteeg. Yes, nog meer streetart in de binnenstad! Wat betekent deze tekening en wie is deze mystery guy? 

Kunstenaar Will Yoow lost het mysterie op. Hij maakt dit kunstwerk in opdracht van Netflix, het gaat om een promotiecampagne voor de nieuwe serie, The Umbrella Academy. Deze verschijnt vrijdag 15 februari op Netflix.

Muurschildering

Vanochtend vroeg om 8 uur begon de creatieveling uit Deventer met deze grote muurschildering. Met tientallen spuitbussen en een hoogwerker is hij hier de hele dag zoet mee. Hij was eigenlijk gevraagd voor Enschede, maar hij wilde dit project liever doen in zijn eigen stad. Will: ”Iedereen vraagt of ik toestemming of een vergunning heb, maar dat is natuurlijk allemaal geregeld. Het is al lang geleden dat ik iets in Deventer heb gedaan voor mijn werk, dus dit vind ik super gaaf.”

Foto | indebuurt Deventer

The Umbrella Academy

De serie vertelt het verhaal van 48 vrouwen die plotseling zwanger zijn aan het einde van de dag. Zes van de mysterieuze baby’s worden geadopteerd door een miljardair om deel te nemen aan een project: ‘The Umbrella Academy’. 17 jaar later moeten ze hun superkrachten gebruiken om de dood van hun adoptievader te onderzoeken en de wereld te redden.

Bekijk hieronder alvast de trailer:

adv.