Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x daarom is het Dickens Festijn zo populair

Door Janneke Pol 15 december 2019

Maar liefst 125.000 bezoekers kwamen vorig jaar naar Deventer om het Dickens Festijn mee te maken. Geen uitzonderlijk getal, want ieder jaar is het gezellig druk in de stad tijdens het Dickens weekend. Waarom is dit evenement eigenlijk zo populair?

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Even in een andere wereld

We vinden het heerlijk om soms even helemaal in een andere wereld te wandelen. Doordat acteurs zich volledig inleven in de tijd van Charles Dickens, lijkt het net of je je zelf even in de 19e eeuw bevindt. Denk aan deftige heren op hoge fietsen, kantoorklerken en keurige dames die diep buigen als Queen Victoria in haar draagstoel voorbijkomt. Christmas Carol Singers zorgen voor toepasselijke liedjes en tonnen hete punch rollen door  de straten. Als bezoeker kun je maar zo te maken krijgen met bedelende zwervers of kooplui die je iets aan willen smeren. Bijkomend voordeel? Het is helemaal gratis!

Opwarmertje voor de feestdagen

Foto|instagram appel_du_dat

Het is niet alleen de sfeer uit de verhalen van van Scrooge, Oliver Twist en Mr. Pickwick die het Dickens Festijn zo gezellig maken. De hele stad ademt kerst! Deventer is sfeervol verlicht en alle horecagelegenheden doen hun best om de kerstsferen tot in de puntjes over te brengen. Het Dickens Festijn is dus een fijn opwarmertje voor de feestdagen! Zin in warme chocolademelk of een kerstbiertje? Die drink je hier:

7x hier drink je kerstbieren in Deventer!

7 x Hier drink je de lekkerste chocolademelk in Deventer

Meer dan straatentertainment

Je bent wel even zoet voor je de route met ruim 950 personages hebt bewonderd, toch is het Dickens Festijn meer dan het  ‘living outdoor- theatre’. Zo zijn er verschillende extra evenementjes. Denk aan een enorm koor  van 100 volwassenen en 50 kinderen in de Deventer Schouwburg. Zij nemen je mee in de muzikale tijd van Charles Dickens met een sing-a-long.

Wiewatwaarwanneer?

Datum en tijd: zondag 15 december
om 11.00 en 15.00 uur
Locatie: grote zaal Deventer Schouwburg
(Leeuwenbrug 2)
Toegang: € 12,50, t/m 12 jaar € 9,-
(incl. warme chocolademelk of hot wine)
Meer info en reserveren:
www.deventerschouwburg.nl

Foto | Lebuinuskerk

Het verhaal van Dickens eens goed horen? Acteur en regisseur Nick Teunissen gaat er speciaal voor jou eens goed voor zitten. Nick is een begenadigd verteller en in een uur tijd brengt hij de magische wereld van Charles Dickens tot leven

Wiewatwaarwanneer?
Datum en tijd: zaterdag 14 december om 19.30 uur
Locatie: kleine zaal Deventer Schouwburg
(Leeuwenbrug 2)
Toegang: € 12,50
(incl. warme chocolademelk of hot wine)

Vergeet ook de kerstmarkt in de Lebuïnuskerk niet! Tot en met 15 december zijn hier ruim 70 kerstkramen in een sprookjesachtig verlichte en verwarmde kerk. Wist je trouwens dat er op Walstraat 20 een permanente Charles Dickens Expositie te zien is voor maar twee euro? Zeker een kijkje waard als je het ons vraagt!

Goed excuus om te shoppen

Foto|VOSbeeld.nl

En als je dan toch in Deventer bent? Juist! Dan pak je direct die heerlijke winkeltjes mee. Deventer heeft namelijk de meest bijzondere, originele en oergezellige winkeltjes met sfeervolle etalages. Wat zo handig is? Zondag 15 december is het koopzondag en kun je dus lekker lang door!

Shoppen voor de feestdagen? Dit zijn de leukste Deventer speelgoedwinkels!

Kerststad Deventer

Dickens-Festijn-2018
Foto | indebuurt Deventer

Als een stad zich leent om terug te gaan in de tijd van Dickens, dan is het wel Deventer. De route van het Dickens Festijn gaat door het historische Bergkwartier en voert je door de sfeervolle Walstraat, Golstraat, Damstraat, Roggestraat, Bergstraat, Bergkerkplein, Kerksteeg, Bergschild en Menstraat. Let wel op! Voor de route van het festijn geldt éénrichtingsverkeer. De toegang is gratis. Toegang is alleen mogelijk via de Keizerstraat (t.h.v. de Schouwburg). Houd rekening met een wachttijd bij de ingang die kan oplopen tot 1,5 uur. Wat je nog meer moet weten over het Dickens Festijn? Dat lees je hier:

Het Dickens Festijn 2019 in Deventer, dit moet je weten!

Indebuurt Deventer dompelt zich onder in het Dickens festijn! Deel 1: Dit zijn de regels voor acteurs

Dit wordt het weer tijdens het Dickens Festijn

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.