Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk om te weten: zoveel Deventenaren zijn tegelijk met jou jarig

Door Janneke Pol 26 september 2020

Blaas jij de kaarsjes uit met een kop warme chocomelk naast je stuk taart of is het tijdens jouw verjaardag altijd bloedheet? Eén ding is zeker: je bent niet de enige in Deventer die op jouw geboortedag feestviert. Het CBS onderzocht het aantal jarigen per dag per gemeente.

De dag waarop de meeste Deventenaren jarig zijn is op 22 juli. Op die dag vieren maar liefst 299 Deventenaren hun geboortedag. Daarna volgt 24 augustus: dan worden 291 Deventenaren een jaartje ouder. Andere data waarop veel Deventenaren felicitaties krijgen zijn 4 juni en 20 augustus. 

Maanden met veel jarigen

De maanden waarin er het meest taart wordt gegeten, slingers worden opgehangen en verjaardagsliedjes worden gezongen in Deventer zijn juni, juli en september. Veel kerstkindjes hebben we hier niet, 230 Deventenaren vieren hun verjaardag op 25 december. Slechts 56 Deventenaren mogen zichzelf een heus schrikkelkind noemen, zij zijn op 29 februari jarig.

Tekst loopt door onder de afbeelding.

Bron|CBS

Jarigen in Nederland

De meeste Nederlanders vieren op 25 september hun verjaardag. Maar liefst 43.950 mensen zijn dan jarig. Ook op 30 september (43.884), 3 mei (43.839), 2 mei (43.396) en 24 september (43.323) hebben veel Nederlanders een reden om taart te eten en een feestje te vieren.

De cijfers zijn gebaseerd op mensen die in Nederland geboren zijn en op 1 januari 2020 in Nederland ingeschreven stonden. In totaal gaat het om ruim 15 miljoen inwoners.

Benieuwd hoeveel mensen tegelijk met jou jarig zijn? Check dan de tabel op deze website.

Weekend voor de deur! Dit kun je doen in Deventer

Nog heel even bikkelen en het is weer zover: weekend! Wist je dat er in Deventer allemaal leuke ding...

Mysterie opgelost: daarom hangt dit spandoek aan de Bolwerksmolen

Heb jij hem al gezien? Het spandoek aan de Bolwerksmolen? De vrolijke regenboogkleuren en een Peace-...

Meldingen van (jeugd)overlast flink gestegen: zo zit het in Deventer

Je kent het wel: je loopt langs de Beestenmarkt, een skateparkje of plantsoen en je wordt begroet me...

adv.