5 x gezellige plekken om te picknicken in Deventer

Door Naomi Pater 17 april 2019

Het heerlijke weer komt er weer aan en vrijdag wordt het zelfs 22 graden! Hoe kan dat nu beter dan met een heerlijke picknick? Wij zeggen: vul die mand met lekkers en ga erop uit!

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

IJssel

ijssel spoorbrug

Naast picknicken kun je ook heel goed barbecueën aan de IJssel. Heerlijk naast het water waar je eventueel een frisse duik kunt nemen. Lees hier nog wel even de regels voor barbecueën bij de IJssel.

Rijsterborgherpark

bloesem-rijsterborgherpark
Foto: indebuurt Deventer

Waar kun je relaxter vertoeven dan in een park? De plek ligt dicht bij het station, dus een picknickmand hoef je niet kilometers mee te slepen als je vanaf het station komt. Ruim wel na afloop weer alles op en laat vooral geen plastic achter je kont aan zwerven.

Worpplantsoen

worpplantsoen
Foto: Facebook Worpplantsoen

Het Worpplantsoen kennen we natuurlijk allemaal als een heerlijke plek om rond te wandelen op een zonnige dag. Maar naast wandelen of joggen kan je er natuurlijk veel meer doen. Neem een aantal bammetjes, verse jus, gekookte eitjes en een kleedje mee en zoek een gezellige plek op om te picknicken.

Venenpark

picknick-park
Foto | Pexels

Midden in de buurt Rivierenwijk vind je het Venenpark. Ook hier kan jij lekker een middagje of avondje vertoeven met een goed glas wijn en wat hapjes.

Zandweteringpark

picknicken park
Foto ter illustratie

Het Zandweteringpark ligt aan de noordrand van Deventer dichtbij Keizerslanden. Op deze plek breng jij een heerlijke middag door onder het genot van een lekkere lunch.

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.