Deventer zaken waarvan velen niet weten hoe je de naam uitspreekt

Door Simone Groot Lipman 26 januari 2018

Hoe spreek jij restaurant YuMe uit? ‘Youmé’, ‘Yummie’ of ‘Yoemi’? Er zijn een aantal zaken in Deventer waarvan niemand weet hoe je de naam nu precies uitspreekt. Tijd voor een lijstje met natúúrlijk ook meteen de juiste uitspraak! 

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Restaurant No.11

No.11 Sfeer
Foto: Facebook No.11

Gaan we hier voor ‘Number eleven’, ‘Nummer elf’, ‘no elf’? Daarvoor lopen de Deventer meningen heel wat uiteen. We lopen binnen en krijgen het verlossende antwoord. ”Er zijn heel veel mensen die het fout doen. Ze zeggen nummer 11, elf of nummer. Maar het is ‘number eleven’. Op z’n Amerikaans.” Ze zijn de moeilijkste niet, dus het maakt hun niet veel uit. Maar voor de volgende keer weet je het in ieder geval hoe je het moet uitspreken.


Meer over No. 11 Inspired by Jackies ontdekken?

No. 11 Inspired by Jackies cafés

Nu open10:00 - 18:00

Grote Poot 11, Deventer

Bekijk meer:cafés

Sushi restaurant YuMe

yume
Foto: indebuurt Deventer

Zullen we sushi gaan eten bij ‘Youmé’? Of zeg je ‘Yoemmie’, ‘Yoemi’, ‘Yummie’ of ‘Yumè’. Volg jij het nog? We stapten het restaurant binnen om verhaal te halen. De twee medewerkers kijken elkaar vertwijfeld aan. ”Mensen spreken het allemaal verschillend uit. Ik zeg altijd Youmé, haha.” De andere collega vult aan. ”De eigenaar zegt altijd Yoemi (het betekent droom), maar zijn hond heet ook zo. Dus zo spreek je het uit.”


Meer over YuMe ontdekken?

YuMe sushi restaurants

Nu gesloten16:00 - 23:00

Boreelplein 52, Deventer

Bekijk meer:sushi restaurants

Uvape

esigaretspecialist
Foto: indebuurt Deventer

Youvape, Youvape, Uvapè? Je spreekt de naam op z’n Engels uit: ‘Youveep’, komt van de vape / vaping, wat damp betekent. Best logisch, voor een e-sigarettenwinkel.


Meer over Uvape ontdekken?

Uvape speciaalzaken

Vandaag gesloten

Nieuwstraat 18, Deventer

Bekijk meer:speciaalzaken

AYF Döner

ayf
Foto: indebuurt Deventer

Aïef? Of gewoon los A-Y-F? Of haal je je broodje döner bij ‘Aief’. De naam is een combinatie van de letters van de voornamen van de familie die deze zaak runnen. De man heet: Adnan. De zoon heet: Yakinay, en de vrouw Figen.


Meer over AYF Döner ontdekken?

AYF Döner eetcafés

Nu open11:00 - 01:00

Keizerstraat 7, Deventer

Bekijk meer:eetcafés

Hicibi

hicibi-walstraat
Foto: Facebook Hicibi

Hicibi, krijgt binnenkort haar eigen cadeauwinkel in de Walstraat. Hiiciibii, of juist hi-ci-bi of is het toch Hikibi? Het laatste is juist. De naam betekent: van hier naar daar…. Hic betekent hier en Ibi, daar. Oftewel cadeaus van hier naar daar.


Meer over Hicibi ontdekken?

Hicibi cadeauwinkels

Vandaag gesloten

Walstraat 64, Deventer

Bekijk meer:cadeauwinkels

Heb jij nog raadsels?

We kunnen ons zomaar voorstellen dat er nog meer zaken zijn in Deventer met gekke, op meerdere manieren, uit te spreken namen. Weet jij nog een leuke tongbreker, laat het ons weten. Dan zoeken wij het met liefde voor je uit.

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.