Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deventer Outfitters: Thomas (20) showt zijn super verse gear!

Door Jonathan Kraag 16 juni 2019

Na al die prachtige vrouwen te hebben gespot in de binnenstad van Deventer, was ik op zoek naar vers bloed! Mannen waar zijn jullie, toch niet verlegen? En toen liep ik Thomas (20) tegen het lijf.  Zijn stijl viel op maar hij had haast. Toevallig waren we al vrienden op Instagram. Strijdend voor zijn stage in Wageningen, spraken we af op Deventer station op de vroege ochtend. Flexibel. 

Dit is Thomas

Sinds 3 juni is Thomas officieel geen tiener meer. Thomas gaat in in de voetsporen van zijn ouders treden. Hij is nu in de afrondende fase van zijn opleiding ‘Onderzoeker natuur en milieu’.  Na zijn stage ontvangt hij zijn diploma. Dit wordt een geweldige zomer! Hierna is de koek nog niet op. ” Ik ga hierna door studeren. Het liefst een studie dat internationaal gericht is”. In het weekend kan je hem vinden bij Fooddock. Voor een goede cocktail moet je bij Thomas zijn. Thomas is helemaal fan van films, en een dikke shout out te geven naar zijn Vue movie pas! Met vrienden chillen is natuurlijk ook belangrijk.

“Ik support Nederlandse Designers!”

De outfit

Vandaag draagt Thomas een jas van Parra uit 2014. Gekocht op United Wardrobe voor 60 euro. United Wardrobe is een online platform waar mensen hun kleding verkopen en traden. “Ik support Nederlandse designers, dus mijn broek is van Daily Paper”. In het logo van Daily Paper zit een Masai-schild met speren, dat ook te vinden is in de Keniaanse vlag, waar Thomas woonde in zijn jeugd. Broek een keer op Marktplaats gekocht! De schoenen zijn ook van Parra. Maar dit is een speciale editie, want het is een samenwerking met Nike!”

Broek van Daily Paper, Sokken van Olaf, En Parra X Nike Sneakers. Thomas gaat er helemaal voor. The Urban Street look.

Stijl

Thomas houdt van gekke printjes en patronen. “Ik draag voornamelijk streetwear.” Ik probeer exclusieve pieces te vinden. Kleren die niet iedereen op straat draagt. Ik experimenteer graag met mijn kledingstukken, op zoek naar perfecte combinaties. Om zijn outfit af te maken draag Thomas o.a. ringen, sokken en pins. Mijn meest waardevolle kledingstuk is een hoodie van Supreme. Een Michael Jackson editie! Ik ben een groot fan van Michael! Supreme is een exclusieve kledingmerk uit New York.”

Shoppen in Deventer

“Burnside is nummer 1. Dare en Patti hebben ook hele goede collecties. De afgelopen jaren zijn er veel leuke winkeltjes bijgekomen in de binnenstad. Eigenlijk shop ik voornamelijk tweede hands online om coole pieces te vinden zoals mijn broek, shirt en jas. Het laatste wat Thomas heeft gekocht is een crewneck shirt van SUMIBU. Nu ben ik aan het sparen voor nieuwe schoenen, maar welke weet ik nog niet. Ik hoop dat er in Deventer nog een Vintage winkel komt gericht op mannen.”

Close up van Thomas. Zijn Patta t-shirt met Jas van Parra.

Amsterdam

Amsterdam blijft voor Thomas toch de beste spot van Nederland. Patta, zeedijk 60, Ben G, Solebox, Contrete en vele meer. “Ik ben de hele dag bezig in Amsterdam om alle winkels te bezoeken, een hele opgave.”

Tips

Trends maakt mij niet zoveel uit, wat ik belangrijk vind is dat mensen zelf dragen wat ze vet vinden. Draag geen kleren om te showen voor een ander, iets wat je de laatste tijd wel veel ziet gebeuren. Maak je eigen trend! Uiteindelijk zullen mensen het vinden. Thomas vind het lastig om Deventer een cijfer te geven. Qua straatmode is het wel oké. Een echte streetwear community ontbreekt nog wel in Deventer.  Voor nu is het een 6,9.  Mijzelf een cijfer geven doe ik liever niet, natuurlijk vind ik alles wat ik draag vet!

Thomas je krijgt van mij een 9. Alsjeblieft !

Deventer Outfitters: de excentrieke An (58) wordt vaak aangesproken op straat

Op zoek naar inwoners om te interviewen, stuitte ik op An van Bommel. Een rustige vrouw met een exce...
Ilja

Deventer Outfitters: Ilja gaat zonder horloge de deur niet uit

Deventer, een stad met veel kleurrijke inwoners. Hebben de inwoners van de Koekstad een beetje gevoe...

adv.