5 x de meest hilarische artikelen over Deventer van De Speld

Door Simone Groot Lipman 9 januari 2019

Ken je De Speld? Deze satirische website zorgt dagelijks voor een grijns op ons gezicht. Als er een bericht over Deventer langskomt lachen we nóg harder, want vaak staan de stukken bomvol herkenbare grappen/ergernissen over onze Hanzestad. We hebben vijf artikelen voor je op een rij gezet. Lees en lach mee!

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

GAE degradatie tattoo

go-ahead-eagles-2016-2017-anp
Seizoen 2016-2017. Foto | ANP

Toen in het seizoen 2016-2017 Go Ahead Eagles degradeerde kwam de Speld met het volgende artikel: ‘Fan met tattoo over degradatie GAE haalt opgelucht adem’. In het stuk wordt supporter Erik Vermeer gequote:

“Ik kneep wel hem even toen Antonia die aansluitingstreffer maakte”, lacht de lefgozer. “Je gaat dan toch denken ‘het zal toch niet’. Ik maakte wel even een vreugdedansje toen die treffer volledig onterecht werd afgekeurd, haha. Als ze er toch in waren gebleven, sta je flink voor lul,” aldus de verstokte PEC-fan.

Lees hier het hele bericht.

Deventer moord moet over

Deventer moordzaak Ernest Louwes
Ernest Louwes. Foto | ANP

In 2014 speelde de Speld in op het nieuws betreft de zaak ‘Deventer moord’. De Deventer moordzaak is de naam die gegeven wordt aan de rechtszaak na de moord op de weduwe Wittenberg in september 1999 in Deventer. Het is een van langst lopende en meest omstreden strafzaken in de Nederlandse geschiedenis. In 2014 laat de hoge raad nieuw onderzoek doen en laat De Speld weten dat de Deventer moord ‘in zijn geheel’ over moet worden gedaan.

Lees hier het hele artikel.

Stiltecoupé

stiltecoupe-ns-trein-anp
Foto | ANP

De 24-jarige Sam uit Deventer reist iedere dag met zijn drilboor en kerkklok met de trein, schrijft De Speld in een artikel uit 2018. Hij vindt het belangrijk zich netjes aan de regels te houden en controleert voor hij gaat zitten steevast of hij zich wel buiten de stiltecoupé bevindt. Als een andere reiziger hem aanspreekt op de herrie die hij maakt, wijst Sam met een pedant vingertje naar het raam…

Lees hier het verhaal.

Boze menigte

boze-menigte-pedofiel-anp
Foto | ANP

Mensen met een pedoseksuele voorkeur moeten voortaan op de hoogte gesteld worden wanneer er een boze menigte in hun buurt komt wonen, dat stelt algemeen directeur Sjef van Gennip van Reclassering Nederland. Zijn voorstel volgt op de commotie die onlangs ontstond toen een groep pedofielen in Deventer merkte dat er onvoorzien een boze menigte in hun straat was komen wonen, schrijft De Speld. De burgemeester had nagelaten hen daarvan vooraf op de hoogte te stellen.

Het stuk lees je hier.

Opiniemaker

ozcan-akyol
Foto: ANP

Özcan Akyol? Move over, het is Noah van den Broek. Hij acht zichzelf op dit moment de beste opiniemaker van Deventer. Dat zegt hij in een interview met de schoolkrant van OBS De Smulweide, meldt Speld. ”Juf Klaartje betreurt de uitspraken van Noah over de hamster van Quinsy, maar biedt hem toch een maandelijkse column in de schoolkrant aan. Desgevraagd noemt ze zijn geluid ‘verfrissend’.”

Het artikel lees je hier.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

laptop-dumpert-meiden

5 x bizarre video’s van Deventer die we tegenkwamen op Dumpert

Dumpert is altijd goed voor geinige video’s en foto’s. En ja: ook van Deventer worden er af en toe l...
bergkerk-deventer

Deze 5 verhalen over Deventer zijn een broodje aap

Goed, als Deventenaar hou je van je stad– maar tijd om alle geschiedenisboeken door te spitten heb j...
Bergkerkplein

10 x dit is waarom je liever in Deventer woont dan in Zwolle

Twee Hanzesteden vlakbij elkaar: Deventer en Zwolle. Toch is ónze stad veel toffer, vind je niet? Wi...
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.