Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dagje uit te duur? Dit zijn betaalbare uitjes in Deventer!

Door Janneke Pol 11 augustus 2019

Tachtig procent van de Nederlanders vindt een dagje uit in eigen land te prijzig. Volgens het CBS stegen de prijzen voor musea en dierentuinen het hardst, met ruim 17 procent in de afgelopen vijf jaar. Hoog tijd om betaalbare dagjes uit in Deventer op een rij te zetten.

Page 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Spelen op de Brink

spelen op de brink
Foto | Facebook In Deventer

Spelen op de Brink is heerlijk én helemaal gratis. Midden op het mooiste plein van Nederland, de Brink in Deventer, wordt twee keer per week gezorgd voor een plek waar kinderen in de leeftijd van 3 tot 10 jaar veilig kunnen spelen. Spelen op de Brink biedt kinderen niet alleen de plek, ook een flinke dosis speelgoed van vroeger: hoepels, diabolo’s, fietsen op de Hoge Bi, vliegende Hollanders, bakfietsjes en nog veel meer. Iedereen mag meedoen en het spelen gebeurt in een afgezet gebied onder toezicht van drie volwassenen. En het mooiste? Er zijn geen kosten aan verbonden.

Hanzespeurneus

Hanzespeurneus
Foto|VVV Deventer

Zin om te speuren? Dat kan met Hanzespeurneus! Dit is een speurtocht voor kinderen van 7 t/m 12 jaar door het Bergkwartier. De VVV heeft deze een Hanzespeurtocht gemaakt om Deventer beter te leren kennen en dus is hij ook verkrijgbaar voor volwassenen. Aan de hand van vragen en opdrachten leer je de wijk het Bergkwartier kennen en word je een echte Hanze-speurneus! Het boekje met de speurtocht is voor € 2,50 verkrijgbaar in de winkel van de VVV Deventer en te bestellen via de webwinkel van de VVV Deventer. De gratis variant vind je op je telefoon, via de app op IZI.Travel app.

Museumpje pakken voor een paar euro

speelgoedmuseum-kids
Foto: Facebook Speelgoedmuseum

Kronkelend door het smalle trappenhuis van de twee middeleeuwse pakhuizen waarin het Speelgoedmuseum Deventer is gevestigd, tref je de wereld in het klein. In de vele intieme zaaltjes zie je speelgoed waar je vroeger zelf mee speelde, het speelgoed van je ouders, je oma en van nog langer terug. Iedereen voelt zich weer jong in het Speelgoedmuseum. Volop speelplezier en veel herkenning bij het zien van het favoriete speelgoed uit je jeugd. En de entree? Die is vijf euro voor volwassenen, twee euro voor kinderen van vier tot en met achttien jaar en voor de rest helemaal gratis. Ook met een museumkaart kun je zo naar binnen.

Groots uitzicht voor weinig

Lebuïnus uitzicht
Foto|VVV Deventer

Zin in een uitdaging? Beklim dan de toren van de Lebuinuskerk! De smalle spiltrap naar de tweede omgang op 46 meter hoogte bestaat uit 220 treden. Vanaf het hoogste punt heb je prachtig uitzicht over Deventer en de omgeving. De entreeprijs is slechts € 2,50, kinderen tot en met 12 jaar mogen voor een euro naar binnen.

Piggy’s Palace

piggys-palace
Foto | indebuurt Deventer

Ooit een varken van de glijbaan zien gaan? Kom dan op een van de woensdagavonden of zaterdagmiddagen gezellig langs bij Piggy’s Palace. Hier bevind je tussen de buitenvarkens. Ook is er een educatief- en spelprogramma met koffie/thee, ranja en iets lekkers voor € 5,00 per persoon. Basisschoolkinderen betalen € 3,00 per kind. Hadden we al gezegd dat er een springkussen aanwezig is?

Zwemmen en spelen in één

Spelen de Scheg
Foto|De Scheg

Bij de Scheg beleef je een complete dag uit met zwemmen én spelen op één dag. Bij de entree van het Zwemparadijs zit de entree voor het Speelparadijs inbegrepen (tijdens de openingstijden van het Speelparadijs)! Er zijn verschillende attracties in het Speelparadijs voor kinderen t/m 12 jaar. Tot 1 september kun je hier springen, klimmen, glijden en veel meer. Zo zijn er onder andere een klimwand, een glijbaan, een kabelbaan, een skelterbaan, schommels en graafmachines. Zwemmen en spelen doen kinderen tot en met 12 jaar voor € 7,35 en kinderen vanaf 13 jaar voor € 8,95.

Leef je uit op de Ulebelt

Ulebelt
Foto|VVV Deventer

Lekker buiten zijn, spelen op de beide natuurspeelplekken, kennismaken met de landbouwhuisdieren van de Kinderboerderij, genieten van de natuur, inkopen doen bij de boerderijwinkel en even neerstrijken op het terras. De Ulebelt is het centrum voor natuur, milieu en duurzame ontwikkeling in Deventer. Een groene oase in de bebouwde omgeving!

Lees ook:

weekend

Wobbelyoga of aan de slag met graffiti? Onze tips voor dit weekend!

Tabee! Trek die kantoordeur achter je dicht en stap het weekend in. Hoe ga jij dat vieren? Hier onze...
Sand in the City

Gezien? De mega zandbak is open!

De schepjes liggen klaar in een enorme berg zand, er klinkt K3-muziek uit de speakers en nog snel wo...
Page 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.