Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

6 bekende bezienswaardigheden in Deventer

Door Simone Groot Lipman 9 juli 2017

We hebben 6 bekende bezienswaardigheden in Deventer op een rij gezet. We kennen ze allemaal en de toeristen zijn er niet weg te slepen. Heb jij ze als Deventenaar alle zes bezocht?

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Museum de Waag

De Waag
De Waag. Foto: indebuurt Deventer

Museum de Waag is het thuis van de stedelijke collectie van de stad Deventer. Een plek waar de geschiedenis weer tot leven komt. Op dit moment kun je de tentoonstelling Stromen door de Tijd (t/m 7 januari 2018) zien. Je kan een audiotour of een instaprondleiding volgen.


Meer over Museum De Waag ontdekken?

Museum De Waag musea

Gesloten11:00 - 17:00

Brink 56, Deventer

Bekijk meer:musea

Speelgoedmuseum Deventer

Speelgoedmuseum Deventer
Foto: Speelgoedmuseum Deventer

Even terug naar vroeger? Het speelgoedmuseum een niet te missen bezienswaardigheid in Deventer, gevestigd aan de Brink. Met 13.000 objecten heeft het museum de grootste openbare speelgoedcollectie van Nederland. Zo vind je er ongeveer 2.000 treinen en maar liefst 200 poppenhuizen. Dus kijk je ogen uit!


Meer over Speelgoedmuseum Deventer ontdekken?

Speelgoedmuseum Deventer musea

Gesloten11:00 - 17:00

Brink 47, Deventer

Bekijk meer:musea

Toren Grote of Lebuïniskerk

Skyline steiger
Foto: indebuurt Deventer

Zoals de Domtoren in Utrecht en de Martinitoren in Groningen, is de Grote of Lebuïniskerk een begrip in Deventer. De kerk behoort tot de Top 100 der Nederlandse UNESCO-monumenten. Hiernaast zit de Lebuïnustoren. De toren van ruim 62 meter hoog piekt boven de stad en vormt zo de skyline van Deventer. De toren is op geregelde tijden opengesteld voor beklimming. Bereid je er goed op voor, want via de smalle trap mag je maar liefst 220 treden oplopen. Je wordt beloond met een prachtig uitzicht.

Bergkerk

Kerksteeg
Foto: indebuurt Deventer

In het Bergkwartier vind je De Sint-Nicolaas- of Bergkerk een van oorsprong Romaanse kruisbasiliek. Ze is in de bloeitijd van de Hanzestad gesticht. Later kwam de kerk in handen van de protestanten en is het interieur met katholieke kenmerken verdwenen onder een laag witkalk. Na een restauratie zijn de wandschilderingen weer openbaar gemaakt. Tegenwoordig wordt de Bergkerk gebruikt voor exposities, bijeenkomsten en concerten.


Meer over Bergkerk ontdekken?

Bergkerk bezienswaardigheden

Gesloten11:00 - 17:00

Bergkerkplein 1, Deventer

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Shoppen in de Overstraat

Overstraat
Foto: indebuurt Deventer

We houden van shoppen! Wie niet? (sorry, mannen). We garanderen je hier urenlang shopplezier in de Klein en Grote Overstraat. Deventer noemt zich niet voor niks ‘de leukste winkelstad van Nederland’, want de stad heeft veel te bieden: van kleine speciaalzaken tot schattige boetiekjes. Het sfeerbeeld alleen al – met de lampionnen en de parapluutjes – is een bezoekje waard.

Varen over de IJssel

Pontje
Foto: indebuurt Deventer

Het is een plezierig rit: varen over de IJssel. Parkeer je auto gratis op De Worp, stap in de pont van Geert Scheers. Bewonder de pracht van de Hanzestad in maar liefst 3 volle minuten. Dus pak je moment goed, voor je het weet is het voorbij. Gelukkig moet je ook nog weer terug. 😉


Meer over De Voetveer ontdekken?

De Voetveer dienstverlening

Geopend10:00 - 23:00

Bolwerksweg 1, Deventer

Bekijk meer:dienstverlening
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.