Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vrijwillig vuurwerkvrije zones: wordt jouw buurt een oase van rust deze jaarwisseling?

Door Janneke Pol 26 oktober 2020

De gemeente wil Deventenaren de mogelijkheid bieden een vrijwillig vuurwerkvrije zone in te stellen met de eigen buurt of straat. De gemeente wil de jaarwisseling zo voor iedereen veilig, gezond en prettig laten verlopen.

In Deventer geldt voor de komende jaarwisseling een verbod op zwaar knalvuurwerk. “Daardoor neemt de overlast waarschijnlijk al flink af. Dat vermindert nut en noodzaak van een verplichte vuurwerkvrije zone”, laat de gemeente weten.

Vuurwerkvrije zones

Om nu toch de mogelijkheid te bieden je eigen straat of buurt vuurwerkvrij te maken, komt de gemeente met een nieuw initiatief. De vrijwillig vuurwerkvrije zones. Dit zijn straten, buurten of de omgeving van een instelling of bedrijf, waar omwonenden last hebben van vuurwerk. Zij verzoeken door middel van een een poster achter het raam daar geen vuurwerk af te steken. Bewoners die een hele straat of buurt vuurwerkvrij willen hebben, kunnen een aanvraag indienen bij de gemeente. Op dit moment zijn de omgeving van de Ulebelt en het Vogeleiland vuurwerkvrije zones. Ook deze jaarwisseling is dat het geval.

Borden en posters

“Met posters en borden wordt gevraagd geen vuurwerk af te steken tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur. De gemeente plaatst en verwijdert de borden. Bewoners zijn zelf verantwoordelijk voor het creëren van draagvlak in de straat of buurt. Politie en gemeente kunnen tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur niet handhaven op de vrijwillige zone”, laat de gemeente weten.

Aanvragen?

Zie jij zo’n poster wel zitten? De gemeente Deventer heeft een checklist gemaakt waarin staat aan welke voorwaarden een vrijwillig vuurwerkvrije zone moet voldoen om ondersteund te worden door de gemeente. Bekijk hiervoor www.deventer.nl/jaarwisseling. Aanvragen kun je indienen door een mail te sturen naar [email protected]. Aanvragen dienen uiterlijk 6 december 2020 bij de gemeente binnen te zijn.

Marjolein en Melissa

Melissa en Marjolein geven nare periode positief einde: ‘Ineens krijgt de naam Ronald McDonald zoveel meer betekenis’

Na een ogenschijnlijk zorgeloze zwangerschap leek Marjolein Beumer (37) en Melissa Davina (36) niets...
weekendnieuws

Steekpartij Schalkhaar, weer geen vuurwerkshow en meer weekendnieuws uit Deventer

De maandag is weer begonnen! Tijd om bij te praten over het weekend. Dit weekendnieuws uit Deventer ...
Zwerfafval

Johan en Altine strijden tegen zwerfafval langs de IJssel: ‘We vinden vooral veel wattenstaafjes’

Johan van Werven (62) en Altine Schepers (58) inventariseren twee keer per jaar het zwerfvuil bij 'h...

adv.