Ophalen en inleveren van kerstbomen in Deventer: dit moet je weten

Door Simone Groot Lipman 27 december 2018

Heel gezellig hoor, zo’n kerstboom. Maar nu de feestdagen voorbij zijn, zijn wij ook wel weer klaar met die naalden in huis, de kat die steeds in de ballen hangt en de plek die de groene kolos inneemt. Tijd om op te ruimen dus. Hoe kom je het makkelijkst van je kerstboom af? We zochten het voor je uit.

Kerstboom op laten halen

De Gemeente Deventer is zo aardig om in januari (2019, dus) kerstbomen gratis op te halen. Je moet er wel één ding voor doen: even aanmelden voor de gratis ophaalservice (kan tot en met 4 januari). Aanmelden kan op drie manieren: Online namelijk hier, door te bellen naar het Servicenummer van Circulus-Berkel 0900 9552, of stuur Circulus-Berkel een WhatsAppje via 06 -10507300. Hoe hip.

Kerstboom wegbrengen

Op vertoon van je milieupas kun je je kerstboom gratis inleveren op het Recycleplein aan de Westfalenstraat. Rijd de weegbrug op, houd de milieupas voor de zuil en kies de categorie ‘alleen groenafval’.

Herplanten

Ben je een echte natuur-lover en heb je de kerstboom met kluit en al gekocht? Dan kun je hem natuurlijk ook herplanten in je achtertuin. Dan kun je de boom volgend jaar weer gebruiken als kerstboom.

Klimaatbos

Of plant hem in het Klimaatbos! Op 5 januari kun je tussen 10.00 en 16.00 uur je kerstboom met kluit planten in het Deventer Klimaatbos aan de Siemelinksweg. Medewerkers van Het Groenbedrijf helpen je een handje hierbij. Zo geef je je kerstboom een tweede leven en help je de lucht zuiverder te maken.

adv.