Mag je in Deventer je werkbus voor de deur van de buren parkeren?

Door Simone Groot Lipman 9 augustus 2018

Regels: Je houdt je er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, MAG DAT? Deze week: mag je in Deventer je werkbus voor de deur van de buren parkeren?

Stel, je bent zelfstandig klusser of koerier en voor je werk heb je zo’n fantastische Mercedes Sprinter of Iveco Daily. Je hebt geen enorme garage om je busje te stallen als je niet aan het werk bent. En als je thuiskomt van die mooie klus blijkt de parkeerplek voor jouw deur bezet te zijn. Dan maar een haventje verderop, bij de buren. Mag je ‘m daar parkeren?

Ja, mits…

Dit gaan je buren misschien niet leuk vinden, maar ja, het mag. Alhoewel, er zijn voorwaarden aan verbonden: volgens de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) van Deventer kun je prima je bus aan de straat zetten, maar dan mag die niet hoger dan 2,4 meter en langer dan 6 meter zijn. In de bebouwde kom geldt 24/7 een absoluut parkeerverbod voor die grote voertuigen.

Hinderlijk

Ook mag je de klusbus niet voor bijvoorbeeld het huis van de buren parkeren als het uitzicht voor de buren op hinderlijke wijze wordt belemmerd, aldus de APV. We horen de Rijdende Rechter al komen om uit te zoeken wat dan precies hinderlijk is…

Campers en caravans en vouwwagens dan?

Die mag je in Deventer binnen de bebouwde kom op de openbare weg stallen, in totaal drie dagen. Goed om te weten: heb je een eigen oprit of een eigen parkeerplaats dan is het natuurlijk helemaal aan jezelf hoelang je je sleurhut daar neerzet.

camper

Camper of caravan voor de deur: mag dat in Deventer?

De zomervakantie komt langzaam in zicht. Dat betekent dat de caravan weer van stal kan worden gehaal...

adv.