Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat? Je hond bij de ingang aanlijnen als jij boodschappen doet?

Door Janneke Pol 23 januari 2020

Bij veel supermarkten mag je je hond niet mee naar binnen nemen. Soms zie je dan ook een viervoeter bij de deur wachten op zijn baas. Maar mag dat eigenlijk? Je hond aanlijnen bij de ingang van de supermarkt? Wij raadpleegden de APV en dierenpolitie.

Een herkenbare situatie voor hondenbezitters: een blokje om met de hond combineren met een bezoekje aan de supermarkt. Ideaal wanneer je nog snel de laatste dingen voor het avondeten moet scoren. In veel gevallen mag de natte neus niet mee naar binnen. Dat staat in de meeste gevallen duidelijk op de deursticker aangegeven. Hond dan maar even vastbinden bij de ingang? Of niet?

De regels

Om erachter te komen of je je hond aan een paaltje mag aanlijnen, raadpleegden we eerst de APV van Deventer. Hiermee komen we niet veel verder, het is namelijk niet specifiek lokaal geregeld. Door naar de volgende bron die ons misschien kan helpen: de dierenpolitie. En wat blijkt? Er zijn geen vaste regels voor, waardoor het dus geoorloofd is. “In principe mag het gewoon. Maar als dieren té lang vastgebonden zitten, kun je wel een melding bij de dierenpolitie maken. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat een hond lang in de volle zon zonder water zit. Dan komen we langs en kijken we ter plaatse wat we kunnen doen”, aldus de dierenpolitie.

Frietmeester horecaprijs

Deze Deventer horecaondernemers horen bij de beste van Overijssel

Deze week werden de Nederlandse Horeca Prijzen uitgereikt, waarbij veel awards werden overhandigd aa...
Afvallen

Zij gingen los in de sportschool en vielen samen ruim 80 kilo af

Vijf keer in de week naar de sportschool? Kilo's optillen, deadliften? Zij doen het samen met hun pe...
sandton ijsselhotel

Metamorfose! Dit is het nieuwe interieur (én de nieuwe naam én de nieuwe chef) van het IJsselhotel

Na een flinke verbouwing is het restaurant van het IJsselhotel sinds afgelopen vrijdag weer open. Ni...

 

Meer over

Dieren Gemeente

adv.