Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat? Een feestje geven in een Deventer park?

Door Janneke Pol 15 augustus 2019

Precies vijftig jaar geleden kwamen er uit alle hoeken en gaten hippies naar Bethel (New York) voor het Woodstock festival. Tijdens de eerst editie werd het daar iets drukker dan verwacht op het feestterrein. Hoe zit dat eigenlijk in Deventer? Mag je zomaar een feestje geven in een van de parken? En aan welke regels moet je je dan houden? Wij zochten het uit. 

Zie je het al helemaal voor je? Je verjaardag, jubileum of zomaar een vrijdagmiddagborrel vieren in het Rijsterborgherpark, het Worpplantsoen of misschien dat ene mooie plekje in het Gooikerspark? Dan hebben we goed nieuws! In de Deventer parken en plantsoenen mag je een eigen feestje vieren. Je voelt hem al aankomen. Voor je in een vlaag van opperbeste feeststemming artiesten aansleept, cocktailshakers inhuurt en alle straten afzet: er zijn wel een paar voorwaarden.

Feestmutsen verzamelen!

Een klein feestje is toegestaan in de Deventer parken. ‘Klein’ betekent dat je geen tent plaatst, geen alcohol schenkt, geen versterkt geluid gebruikt en geen openbare wegen hoeft af te sluiten. Daarnaast is het -vanzelfsprekend- de bedoeling dat je de het stukje groen schoon en netjes achterlaat. Dus ja, ook die laatste slinger moet de boom uit. Er mag geen schade aan het gras door vuur overblijven of restjes van de barbecue. Die vrolijke confetti? Ook die moet van de grond.

Dit moet je even melden

Maar wat als je iets groters in gedachten had? Bij een feest met maximaal honderd partygangers dat niet langer dan een dag duurt, doe je een melding van een klein evenement bij de gemeente. Je mag dit feest dan vieren op een maandag tot en met zaterdag tussen 07.00 uur en 23.00 uur of op zondag tussen 13.00 uur en 23.00 uur. Je plaatst alleen kleine objecten met oppervlakte van minder dan 10 vierkante meter per object. Dit kan bijvoorbeeld een partytent of springkussen zijn. Zorg er wel voor dat je de melding een week van te voren doorgeeft aan de gemeente.

Liever Woodstocktaferelen in Deventer? Dan zul je toch echt een evenementenvergunning moeten aanvragen. De gemeente beoordeelt dan of jouw plan prettig, praktisch en veilig kan worden georganiseerd.

 

Vlag Lebuïnus (4)

Waarom hangt de vlag vandaag uit in Deventer?

De Nederlandse driekleur wappert vandaag hoog aan de toren van de Lebuïnuskerk, ook bij de Bergkerk ...
roze-huis-emojis-768x548

Roze emoji-huis als gevolg van burenruzie? Dit zijn de meest bekende burenruzies in Deventer

Wat doe je als de buren verklappen dat jouw huis stiekem op Airbnb staat? Juist! Dan verf je als wra...

 

Meer over

Gemeente

adv.