MAG DAT: ballonnen oplaten in Deventer?

Door Simone Groot Lipman 25 april 2019

Het is zo’n leuk gezicht: ballonnen oplaten tijdens een feestje, bruiloft of jubileum. Maar mag dat eigenlijk wel in Deventer? Een groot deel van de gemeenten in Nederland heeft een verbod ingevoerd. Hoe zit dat met Deventer? Wij zochten het voor je uit.

Stichting Noordzee onderzocht welke gemeenten een verbod hebben ingevoerd én welke gemeenten daar mee bezig zijn. Het oplaten van ballonnen is namelijk niet zo goed voor de natuur en het milieu. Als vissen, vogels of andere dieren de ballonresten binnenkrijgen, kunnen ze hier aan dood gaan.

Ballonnen oplaten in Deventer

Maar nu de brandende vraag: mag je in Deventer ballonnen oplaten? Het antwoord ligt wat ingewikkelder dan een simpele ‘ja’ of ‘nee’. In Deventer geldt een ontmoedigingsbeleid. Dit betekent dat het niet verboden is om ballonnen op te laten, maar dat de gemeente het niet aanmoedigt. Dus, denk even twee keer na voordat jij ballonnen oplaat in onze mooie stad. Toch op zoek naar iets feestelijks voor je feestje? Stichting Noordzee heeft een paar leuke alternatieve tips. 

Zie hier hoe het in andere gemeenten in Nederland is:

Lees ook:

Fietsverlichting licht fiets

MAG DAT: Met knipperende fietslampjes rijden?

We snappen natuurlijk allemaal dat het héél belangrijk is om goed zichtbaar te zijn in het donker. V...

adv.