Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Interactieve kaart: hier zitten nog processierupsen

Door Janneke Pol 11 juli 2019

Een interactieve kaart toont de actuele stand van zaken in de strijd tegen de processierups, er komen extra fietsparkeerplaatsen in de binnenstad en intussen is het schoolplein van De Hovenschool nog groener geworden. Lees hier de laatste nieuwtjes vanuit de gemeente. 

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Centrumgarage verdubbelt aantal fietsparkeerplaatsen

bicycle-blue-bricks-1149601 (2)
Foto | Pexels.com

De gemeente trekt extra geld uit voor uitbreiding van het bewaakt fietsparkeren bij de Centrumgarage. Het aantal plekken wordt verdubbeld van 500 naar 1000 plekken. Ook wordt de bestrating en de omheining aangepakt zodat de plek weer een fris uiterlijk krijgt. Verantwoordelijk wethouder Frits Rorink: “Wij leggen de rode loper uit voor de fiets. Dat betekent dat wij niet alleen investeren in goede fietspaden zodat je comfortabel kan fietsen maar ook in goede parkeerplekken zodat fietsers hun fiets makkelijk en veilig kunnen stallen.” De stalling trekt per jaar zo’n 400.000 bezoekers. Op drukke momenten, zoals zaterdagmiddag, is de fietsenstalling vaak vol. Er komen nu dubbellaagse fietsenrekken die makkelijk te bedienen zijn. Ook komen er meer plekken voor afwijkende fietsen en scooters die niet in de rekken passen.

Dit is de stand in de strijd tegen de processierups

Processierups (2)
Interactieve kaart toont de behandelde eikenbomen in de gemeente. Beeld | Gemeente Deventer

Waar staan de meeste eikenbomen? In welke bomen zitten nog processierupsen? En welke bomen zijn al behandeld? Gemeente Deventer bracht het in kaart. Hier is op een interactieve manier te volgen of de bomen in jouw buurt al rupsvrij zijn. Iedere maandag krijgt de kaart een update. Door de grote hoeveelheid eikenprocessierupsen kan de gemeente de bestrijding op het moment niet aan. De wachttijd langer dan normaal door het enorme aantal meldingen. Bij de bestrijding van de rupsen geeft de gemeente prioriteit aan locaties waar veel mensen langs komen. Hieronder vallen onder andere scholen, verzorgingstehuizen, winkelcentra en sportclubs. Op privéterrein worden de rupsen niet weggehaald door de gemeente.

Groener schoolplein voor Hovenschool

Schoolplein Hovenschool
Foto|Indebuurt

De Hovenschool greep net naast de titel ‘Het groenste schoolplein van Overijssel’. Toch kon er een groener schoolplein worden aangelegd, doordat leerlingen geld ophaalden met een sponsorloop. Ook waren er verschillende subsidies aangevraagd èn ontvangen. Uit veel inspirerende ontwerpen van leerlingen werd 1 ontwerp gemaakt. Een leerling uit groep 8 en uit groep 1 gleden samen voor het eerst van de nieuwe glijbaan en openden daarmee officieel het vernieuwde plein. De leerlingen zijn blij met alle veranderingen. Zij kunnen nu met water spelen, door buizen kruipen en voetballen op een aparte plaats. Het plein is ook toegankelijk buiten schooltijden, tussen 15.00 en 21.00 uur.

Opsteker 2019 naar ‘Vogelwiel’

Opsteker 2019
De Opsteker 2019. Foto|Facebook Vogelwiel

Het wijkteam Colmschate Noord/Vijfhoek reikte de ‘Opsteker van het jaar 2019’ uit. Dit is een nieuwe prijs voor het meest onderscheidende initiatief in de wijk Colmschate Noord/Vijfhoek. De prijs ging dit jaar naar het groen- en duurzaamheidsproject ‘Vogelwiel’ aan de Vogelslag en Wielewaal in Groot Douwel. Dit bureninitiatief zorgde vorig jaar op Burendag voor mooiere gevels van schuurtjes en fraaier groen op de parkeerplaats. Dit jaar zijn de initiatiefnemers verder gegaan met het leggen van sedum op de daken van de schuurtjes en carports. De opsteker van het jaar bestaat uit een cheque van € 500 die de winnaars mogen geven aan een ander initiatief in de wijk.

Meer lezen?

Jubileum zwemvierdaagse

5 x Deventenaren die iets te vieren hebben

De Zwem4daagse viert haar vijftigste verjaardag. Donderdagmiddag wordt het sportieve evenement dan o...
Tys Damhuis (2)

Slechte dag? Dit uitstapje bezorgt je een zomers gevoel

Een zomerse dag in Deventer hoeft niet per sé droog en zonnig te zijn. Wil je je een dagje binnen ve...

 

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.