Hier in Deventer kun je naar de huisarts na 17.00 uur

Waar kan je terecht als je je niet lekker voelt, maar de huisarts niet meer van dienst is? Dan kun je naar een huisartsenpost. Waar vind je de huisartsenpost in of vlakbij Deventer? En wat kost een bezoekje aan de huisartsenpost? Je leest het in dit artikel.

Waarvoor ga je naar een huisartsenpost?

De huisartsenpost is er voor spoedeisende gezondheidsklachten, waarvoor je anders jouw huisarts zou bellen. Denk bijvoorbeeld aan een gebroken vinger of als je lang hoge koorts heb door bijvoorbeeld griep.

Belangrijk om te weten: je moet altijd eerst de huisartsenpost bellen voordat je er langs gaat. Bij de huisartsenpost kan het druk zijn, dus de dienstdoende arts bepaalt aan de telefoon of jij wel of niet langs kan komen. Als de arts vindt dat het niet ernstig genoeg is, dan kan je de volgende dag gewoon naar de huisarts.

De huisartsenpost is niet hetzelfde als de spoedeisende hulp bij het ziekenhuis. Die afdeling is bedoeld voor ernstige situaties, zoals een grote open wond. Als je twijfelt of jouw klacht ernstig genoeg is voor de spoedeisende hulp, dan bel je eerst de huisartsenpost. Let wel op: sinds december werken ze hier met een nieuw spoedzorg systeem. Hierdoor moet je als patiënt je BSNnummer bij de hand hebben wanneer je belt. Zo kun je nog sneller en beter geholpen worden.

Waar je de dichtstbijzijnde huisartsenpost in of in de buurt van Deventer kunt vinden, lees je op de volgende pagina.

zorgverzekering
Foto | Pexels

Huisartsenpost in Deventer

Als de werkdag van de reguliere huisarts gedaan is, kunnen Deventenaren aankloppen bij de huisartsenpost in Deventer. Deze bevindt zich bij het Deventer Ziekenhuis en heet ook wel ‘Spoedpost Huisartsenzorg’.

Je kan er terecht op doordeweekse dagen vanaf 17.00 uur tot 8.00 uur de volgende morgen. Tijdens de weekenden van vrijdag 17:00 uur tot maandag 8.00 uur en op feestdagen van 8.00 uur tot de volgende dag 8.00 uur. De Spoedpost Huisartsenzorg werkt op afspraak, je moet dus altijd eerst bellen. In een levensbedreigende situatie bel je 112.

Ben je benieuwd of een bezoek aan de huisartsenpost gratis is, of dat het onder je eigen risico valt? Lees dan verder.

Foto | Google Streetview

Is een huisartsenpost bezoeken gratis?

Is een bezoek aan de huisartsenpost gratis of valt het onder je eigen risico? Goed nieuws: je hoeft er niets voor te betalen. Ook als je daar behandeld wordt, kan je je portemonnee in je zak houden. Mocht de arts extra onderzoek voorschrijven, bijvoorbeeld bloedprikken om te beoordelen welke zorg je nodig hebt, dan valt het wel onder jouw verplichte eigen risico. Dit geldt ook als de arts geneesmiddelen voorschrijft.

Stuurt de arts je door naar de spoedeisende hulp, dan vallen de kosten die daar gemaakt worden ook onder jouw eigen risico. Dat bedrag is dit jaar 385 euro. Dit moet je uit eigen zak betalen, alles hoger dan dat bedrag vergoedt jouw verzekering.

Jaap van Ens

Spoedeisende hulp

Het is niet te hopen, maar je kan vanuit de huisartsenpost doorverwezen worden naar de spoedeisende hulp. In Deventer zit de spoedeisende hulp in hetzelfde gebouw als de huisartsenpost. Dat is dan weer een geluk bij een ongeluk!

Zoek jij nog een huisarts voor de reguliere uren in Deventer? Op deze pagina vind je ze!

Deventer Ziekenhuis
Foto: Deventer Ziekenhuis

Meer lezen:

Meer in deze categorie

Gemeente

Ga naar “Mysterie opgelost: dit doen die haken in de grond op de Brink in Deventer”

Mysterie opgelost: dit doen die haken in de grond op de Brink in Deventer

Haken Brink Deventer
Ga naar “Alles wat je wilt weten over studeren in Deventer op een rij ”

Alles wat je wilt weten over studeren in Deventer op een rij 

Ga naar “Met deze wegafsluitingen in Deventer moet je rekening houden in de week van 20 maart”

Met deze wegafsluitingen in Deventer moet je rekening houden in de week van 20 maart

Wegafsluitingen Deventer 20 maart

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

  • Kwantum
  • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Alle Blue Band roombeter plantaardige variatie van € 6,38 voor € 3,19”

Alle Blue Band roombeter plantaardige variatie van € 6,38 voor € 3,19

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Witte Reus wasmiddel vloeibaar, poeder en caps van € 134,97 voor € 35”

Witte Reus wasmiddel vloeibaar, poeder en caps van € 134,97 voor € 35

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 26 maart 2023