Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Handig! Deze zomeravonden kun je extra lang op het terras blijven zitten in Deventer

Door Simone Groot Lipman 2 mei 2019

Als de zomer van 2019 weer zo lekker wordt als vorig jaar, dan tekenen we daarvoor. En natuurlijk willen wij daar elke minuut van de dag van genieten. Wist je dat deze zomeravonden de terrassen in gemeente Deventer een uur langer open blijven?

Als het aan Koninklijke Horeca Deventer ligt, komt er meer leven in de brouwerij in de binnenstad. Dus live cooking, live muziek en terrassen een uur langer open. Het college gaat akkoord met het voorstel. Vanaf mei tot oktober 2019 gaat de pilot van start.

Langer op het terras

De openingstijden van de terrassen in Deventer zijn als volgt: donderdag tot en met zondag tot 02.00 uur. De verruimde terrastijden gelden voor de maanden juli, augustus en september. En de pilot is bedoeld voor de horeca aan Brink, het Grote Kerkhof en Grote Poot.

En ook muziek!

Onderdeel van de proef is ook dat de gemeente meer akoestische live-muziek en live-cooking op de terrassen van de drie pleinen wil toestaan. Zij het onder strikte voorwaarden: de muziek mag beslist niet versterkt worden en per weekeinde geldt een maximum van een optreden per plein. Voor live-muziek is op zaterdag 22.00 uur de eindtijd. Op zondag moeten de optredens om 20.00 uur afgelopen zijn. Live-cooking is toegestaan tot 22.00 uur, waarbij open vuur verboden is. Laat de zomer maar komen!

Ook handig om te weten:

terras-brink-voorjaar

Terrasje pakken in Deventer: dit zijn de do’s en don’ts

Yes! Het wordt deze week heerlijk weer en dus gaan we met z’n allen weer de Deventer terrassen besto...

adv.