Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gratis parkeren in het centrum van Deventer? Het bestaat nog!

Door Simone Groot Lipman 13 juli 2017

Even met de auto naar onze Hanzestad? Er zijn veel parkeergarages beschikbaar in de binnenstad van Deventer. Handig natuurlijk, maar dat betekent ook diep in je buidel tasten. In het centrum kost het je gemiddeld €2,- per uur. Gratis parkeren is schaars in Deventer, toch zijn er een aantal plekjes die we je niet willen ontnemen.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Gratis parkeren is ook niet helemaal voor niets. Je moet er namelijk wel een paar stappen meer voor zetten voordat je in het centrum bent. Maar ja, van het geld dat je bespaart met parkeren, kun je je weer een (extra) terrasbezoek veroorloven. Een win-win situatie vinden wij.

Lekker dichtbij: achter Saxion

P3 Saxion
Bron: Google Maps

Achter Saxion zijn er maar liefst drie parkeerplaatsen. Stel je navigatie in op Berkelweg. Van de drie parkeerplaatsen, zijn P1 en P2 van Saxion, deze zijn dan ook afgesloten met een slagboom. Maar als je doorrijdt op de Berkelweg, zie je ineens een bordje met P3 staan. Vrij parkeren, wat een feest! Let op: de plek is best gewild, dus wees er op tijd bij. Want ja, ook hier geldt helaas de regel vol = vol. Handige tip voor in het weekend: op zaterdag en zondag is de slagboom van parkeerplaats 1 van het Saxion wel open. Scheelt je toch wat extra stappen. Via de Boreel loop je, door de Walstraat, zo de binnenstad in.

Iets verder: Ceintuurbaan

Parkeerplaats Ceintuurbaan
Bron: Google Maps

Bij de Ceintuurbaan kun je je auto kwijt in de middenberm, omringd door bomen, en aan de zijkant van de weg. Dubbelop feest dus! De Ceintuurbaan is erg lang, dus als er genoeg plek is, zet dan je auto aan de kant van de Brinkgreverweg. Anders moet je nog wat verder lopen naar de binnenstad. In ongeveer 20 minuten ben je op de Brink. Via de Brinkgreverweg, loop je langs de Beestenmarkt, onder de tunnel door, via de Gedempte Gracht (achterkant Deventer Schouwburg), de Keizerstraat in, die je leidt naar de Brink. Eitje toch?

Plezierige rit: De Worp

Parkeerplaats Worp
Bron: Google Maps

Een andere optie is je auto gratis parkeren op de Worp aan de overkant van de IJssel en met het pontje oversteken naar de binnenstad. Je vindt de parkeerplaats aan de Twelloseweg met plek voor maar liefst 190 auto’s. Het parkeren is weliswaar gratis, maar er zit wel een prijskaartje aan de veerpont (retour € 1,50 p.p. / kinderen t/m 3 gratis). Leuk is het wel, dus zeker eens de moeite waard om de IJssel over te varen met pontvaarder Geert Scheers.


Meer over De Voetveer ontdekken?

De Voetveer dienstverlening

Geopend09:00 - 23:00

Bolwerksweg 1, Deventer

Bekijk meer:dienstverlening

Overzicht

De drie parkeerplaatsen zijn hieronder te vinden in het handige kaartje.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Gemeente

adv.