Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

6 x deze Deventer ergernissen herken je zeker

Door Sophie Wassink 22 juni 2019

Lekker klagen. Stiekem houden we er allemaal wel van. Het liefst klagen we over het weer, maar in onze stad bestaan ook een aantal ergernissen die typerend zijn. Daarom hebben we speciaal voor jullie een lijstje met Deventer ergernissen samengesteld. 

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Onkruid

work

Met stip op nummer in het ergernissen lijstje: onkruid. We hebben er allemaal een mening over en klagen steen en been. Deventer is het onkruid zat. Buurtbewoners startten in 2017 de petitie ‘maak Deventer onkruid vrij’ en fractievoorzitter van Deventer Belang, Bram Emens, noemde de huidige situatie ‘schandalig.’ Hij vertelde destijds in de Stentor: “Overal waar je in Deventer rijdt, zie je ellende. In het verleden (2011, red.) heeft de gemeente de titel Groenste Stad van Europa gewonnen. Nu verdient zij de titel groenste onkruidstad.”

Vaststaand verkeer

spits
Foto: indebuurt Deventer

‘Even’ snel door het centrum van Deventer rijden is rond de spits onmogelijk. Je staat vaak al eerst vast op de Snipperlingsdijk en daarbij is de kruising Mr. H.F. de Boerlaan met de Kazernestraat een ware crime. Moet je juist de stad in, vanaf Twello, Wilp of Apeldoorn? Dan moet je eerst de spits op de Wilhelminabrug overleven en vervolgens tuffend vooruit de Rijkstraatweg af. Ellende.

Overvolle prullenbakken

afval
Foto: indebuurt Deventer

Ze worden vaak geleegd maar niet vaak genoeg. De prullenbakken in de binnenstad overstromen vaak. En wat er niet meer bij past? Dat gaat er naast, er achter of er onder.

Fiets foetsie

Je komt terug van college of werk en loopt naar de fietsenstalling waar je netjes je fiets gestald hebt. Tenminste, dat dacht je. Je stalen ros is foetsie. In de eerste helft van dit jaar noteerde de politie landelijk gemiddeld 24 fietsdiefstallen per tienduizend inwoners. In Deventer ligt dat aantal flink hoger met 39 fietsdiefstallen per tienduizend inwoners. Sta je als een verloren schaap naar de lege fietsstalling te kijken en weet je niet wat je moet doen? Kijk dan even hier.

Toeristen in de binnenstad

walstraat
Foto: indebuurt Deventer

Als je in de binnenstad woont dan weet je waar we het over hebben. Ieder weekend struinen de toeristen door het centrum. Fijn voor de gemeente en fijn voor de ondernemers maar iets minder fijn voor de bewoners. Vooral als ze dwars door je ramen loeren, onder je balkon tetteren of je voor de honderdste keer de weg vragen.

Vechten voor een plekje

Brink
Foto: indebuurt Deventer

Wij levensgenieters duiken als de wiedeweerga het terras op, op het moment dat de zon doorbreekt. Vooral in de weekenden is het op de Brink vechten voor een zonovergoten plekje. Mocht je nou geen zin hebben om het gevecht aan te gaan, kijk dan even hier.

Lees ook:

St. Maxime Binnekijker

Binnenkijken bij het nieuwe St. Maxime: een vleugje Frankrijk in de Deventer binnenstad

Op een maandagmiddag stap ik Café Cuisine St. Maxime binnen. "Het is de eerste dag sinds onze openin...
Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.