Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Barbecueën en vuurtjes stoken aan de IJssel, mag dat?

Door Hilke Vos 11 juni 2019

De zomer komt eraan (denk de regen even weg), dus dat betekent fulltime toeven aan de oevers van de IJssel. Op warme dagen is het een gezellige boel op het gras aan de stadskant en op de strandjes aan de overkant. Hoe lekker is het om na een zonovergoten dag je worstje te grillen op de barbecue of een fikkie te stoken aan de waterkant. Maar mogen we dat zomaar doen?

Bring it on

Ja het mag! Barbecueën is vrijwel overal toegestaan tenzij er op de plek waar jij je bevindt een bordje staat dat iets anders vertelt. Vergeet na afloop niet je afval mee te nemen en laat de plek netjes achter. In de zomer zorgen vrijwilligers namelijk voor de schone oevers en zij werken al zo hard.

Date idee

De gemeente Deventer is lief voor haar burgers want zelfs een kampvuurtje maken is toegestaan. Als de avond valt zien we steeds vaker in de verte vuurtjes flikkeren. Gitaar mee, marshmallows in de tas en je tinderdate aan de hand. Romantiek op en top. Vergeet trouwens niet om ook een vuurschaal, korf of pot mee te nemen. Het vuur mag de aarde namelijk niet raken wegens brandgevaar.

Tips

Het aansteken van het vuur gaat vast wel lukken, maar het vuur brandend houden wordt soms als best lastig gezien. Een paar tips: Zorg voor een voorraad brandhout en ga niet pas op zoek op het moment dat je vlammetje dooft. Gebruik droog en schoon hout. Stook het vuur niet te hoog op, 30 à 40 cm hoog is voldoende voor een aangenaam vuur. Op safe spelen? Zet een emmer water (uit de IJssel) of een emmer zand klaar, dan heb je, mocht het nodig zijn, een blusmiddel bij de hand.

Traktatie van indebuurt: win gratis kaartjes voor je favoriete pretpark

Een dagje pretpark is altijd leuk, maar het kan flink in de papieren lopen! Zeker als je ook nog een...

Kijkje achter de schermen bij KonnecteD? Eus is er ook

Misschien ken je de naam KonnecteD nog niet, maar de naam van de bedrijfsonderdelen Sallcon of Deven...

We gaan weer massaal naar buiten: check de tekenradar voor Deventer

We wonen in een heerlijke groene omgeving. Zeker met mooi weer gaan veel Deventenaren er massaal op ...

Meer over

Doen Gemeente

adv.