Alle herfstbladeren verzamelen: dit kun je doen om te helpen

Door Sophie Wassink 14 november 2017

De herfstbladeren zijn met al die kleuren natuurlijk prachtig om te zien maar het kan ook voor overlast zorgen. Vooral wanneer het een dag flink geregend heeft, vormen de bladeren een gladde massa op de grond. De gemeente probeert deze onveilige situaties zoveel mogelijk te vermijden door het blad in te zamelen. En goed nieuws: ze pakken dit jaar ook het onkruid mee! Handje helpen? Dit kun je doen:

Onkruid

Het Groenbedrijf en Cambio ruimen vanaf deze week tot 15 december het blad op. Zij halen het blad van stoepen en wegen. Dit jaar nemen ze ook onkruid mee. Ze nemen alleen onkruid mee rondom obstakels zoals lantarenpalen en verkeersborden. Het onkruid in de goot haalt de gemeente later weg.

Handje helpen

Je kunt meehelpen tijdens de bladactie, door vóór de bladactie de stoep schoon te vegen. Je kunt dan ook, mocht je er zin in hebben, het onkruid weghalen. Bladeren en onkruid kun je in de groene container doen of verzamelen. Cambio haalt blad gratis op als je dit doorgeeft via telefoonnummer: 0570-622210.

Bladkorf nodig?

Ben je flink in de weer met je hark en bezem en verwacht je een grote hoop blad te verzamelen? Dan kun je een bladkorf aanvragen bij het groenbedrijf. Let op! Er gelden wel een aantal spelregels voor het gebruik van een bladkorf: plaats de bladkorf of bladhoop op 1 tot 2 meter van de openbare weg, plaats hem niet onder een boom in verband met het legen door een vrachtwagen, plaats hem op een veilige plek, dus ook niet bij een uitrit. De bladkorf is vierkant, minimale afmeting 1,5 bij 1,5 meter en dient uiterlijk 1 april 2018 weer van het gazon verwijderd te zijn.

Veegschema

Te veel gedoe? Je kunt de bladeren ook gewoon op een grote hoop vegen en Cambio bellen via bovenstaand telefoonnummer. Wilt je weten wanneer je aan de slag kunt gaan voordat er bij jou in de buurt geveegd wordt? Kijk dan in het veegschema 2017. Bij sneeuw of vorst kan er niet worden geveegd. De planning schuift dan op.

Succes en vooral veel plezier!

Meer over

Doen Gemeente