Binnenkijken bij Esmeralda (24) in Schalkhaar: ‘Shoppen doe ik het liefst bij Loods 5 en boetiekjes!’
Een warm huis met elegante, maar moderne items en hier en daar een Scandinavische touch. Het stulpje van Esmeralda uit Schalkhaar…
Het is al een tijd geleden dat Bryan Beunk (34) zijn laatste tattoo zette. Toen de verveling begin dit jaar echt toesloeg besloot hij iets met zijn passie voor koken te doen. Sinds februari voorziet hij Deventenaren van een lekkere, verse Indische (afhaal)maaltijd. ”Laatst stonk ik twee dagen naar loempia’s. Die geur kreeg ik niet meer uit mijn haar.”
Bryan ging als klein jongetje mee toen zijn vader een tattoo liet zetten. ”Daar is het allemaal begonnen.” Inmiddels werkt hij al tien jaar als ZZP’er bij Mana Ink in de binnenstad. ”En ik werk ook in een shop in Duitsland, in Aken.” Zijn specialiteit? Old school tattoos. ”Bijvoorbeeld ouderwetse ankertjes en hartjes. Het is mooi dat ik mensen blij kan maken met iets dat ze voor de rest van hun leven bij zich dragen.” Maar door de coronamaatregelen heeft Bryan al maanden geen tattoo meer gezet. ”Het is balen dat ik nu niet mag doen wat ik het allerliefste doe.”
Dat hij niet aan het werk kan vindt hij moeilijk. ”Op een gegeven moment slaat de verveling toe. Dan weet je gewoon niet meer wat je moet doen.” Dus besloot de Deventenaar iets met zijn andere passie te gaan doen: koken. Sinds februari bereidt hij iedere maandag verse maaltijden, die je voor negen euro per maaltijd kunt afhalen of laten thuisbezorgen.
Ik krijg op dit moment geen tegemoetkoming van de overheid
”Ik kookte altijd al veel, voor mijn vriendin of vrienden. Ik dacht: misschien kan ik hier wat geld uithalen, want op dit moment krijg ik geen tegemoetkoming. Daarnaast is het ook bezigheidstherapie. Ik heb maandag uitgekozen, omdat veel horecazaken dan dicht zijn. Zo zit ik hen niet in de weg.” Door het koken ziet Bryan zijn klanten ook weer. ”Die komen een maaltijd afhalen. Zo hoor ik toch even hoe het met ze gaat.”
Op het menu staan tot nu toe alleen Indische gerechten. ”Het kan zijn dat ik in de toekomst ook andere maaltijden ga maken, maar dit vind ik het lekkerst. Ik kom uit een boerengezin waar we vroeger altijd aardappels, vlees en groenten aten. Toen ik op mezelf ging wonen wilde ik andere dingen proberen. Sindsdien zijn de Indische- en Surinaamse keuken mijn favoriet.”
Bryan bedenkt wekelijks een nieuw menu. Inspiratie heeft hij genoeg. ”Als ik maandag aan het koken ben dan weet ik meestal al wat ik de week daarop ga maken. Als ik echt niks weet dan kan ik altijd bij mijn Molukse schoonmoeder terecht.” Bestellen kan van vrijdag tot en met zondag via Instagram. Bezorgen doet Bryan op maandag tussen 16.00 en 18.00 uur. Hij stuurt een appje als hij onderweg is. Afhalen kan iedere maandag vanaf 17.00 uur.
Bryan begint zondagavond met koken. ”Dat doe ik in de zaak van mijn vriendin Milou. Ik begin zondag als zij klaar is. Maandagochtend ga ik terug en sta ik de hele dag in de keuken. Vanaf vijf uur kan iedereen het afhalen.” Tijdens het koken staat er altijd muziek op. ”Soms helpt mijn vriendin of een vriend. Dan ouwehoeren we tussendoor, want het moet ook leuk blijven. Zolang het eten aan het einde van de dag maar goed is.”
Na de eerste Instagrampost ontving hij direct veel positieve reacties op zijn ‘pop-up afhaal’. ”Ik krijg meer bestellingen dan ik had verwacht. Er zijn ook veel mensen die terugkomen, dat is altijd fijn.” Toch weet Bryan niet of hij dit gaat doorzetten als hij weer kan tatoeëren. ”Als het weer kan, dan ga ik fulltime tatoeëren!” Een maaltijd bestellen? Kijk dan op de Instagrampagina van Bryan.
In onze gids
Nu geopend
Nu gesloten
Nu gesloten
Populaire rubrieken