Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Koken uit blik? Kan prima! Deze week Zwarte Hummus met zwarte bonen uit blik van chef-kok Hans Buitenhuis

Door Janneke Pol 18 november 2019

Deventer chefs hebben speciaal voor de expositie BLIK in De Waag een recept op de kaart gezet waarin minstens één ingrediënt uit blik komt. De receptenkaarten zijn verkrijgbaar in de expositie en de gerechten zijn te bestellen in de restaurants. Hier vast een voorproefje zodat je ook thuis aan de slag kunt!

Zwarte Hummus met citroensap, chilisaus en zwarte bonen uit blik is een bijgerecht voor vier personen en kost twintig minuten bereidingstijd.

Ingrediënten

• blik gekookte zwarte bonen (200 gr) • sap van een halve citroen • 1 el gemalen sesamzaad • 1 el olijfolie • 1 teen knoflook, gesnipperd • 1 tl gemalen komijnzaad • 1 tl chilisaus • 1 tl kurkuma • 1 tl paprikapoeder • 1/2 tl oregano • 1/4 tl zout

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een kom en pureer deze met een staafmixer. Voeg eventueel nog wat water toe om het geheel wat smeuïger te maken. Proef de hummus en breng verder op smaak met peper en vers citroensap.

Eet smakelijk!

Chef-kok Hans Buitenhuis van Engel X Bengel. Foto| Foto|Viorica Cernica (Houdbaar)

Meer proeven?

www.engelenbengel.nl

Over de expositie

Deventer is sinds 1919, dit jaar dus al honderd jaar lang, een echte Blikstad. Ter ere van dit jubileum én om de veelzijdigheid en het belang van blik te tonen is de expositie ‘BLIK.Van conserven tot kunst’ tot 1 maart 2020 in De Waag in Deventer te zien. Niet alleen koken chef-koks uit Deventer uit blik, ook zijn er verschillende rondleidingen en blikproeverijen gedurende de expositie.

Museum De Waag is van di. t/m zo. van 11.00 – 17.00 uur geopend.
Kijk voor meer informatie op www.museumdewaag.nl. Facebook: @museumdewaag, Instagram: @museumdewaagdeventer

Meer over

Eten & drinken

adv.