Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Koen: ‘Zorg voor groente en fruit in je kast in plaats van paracetamol te hamsteren’

Aangeboden door Freshman 9 april 2020

Nu we allemaal thuis zitten is lang Netflixen op de bank wel heel verleidelijk, wordt een wijntje open trekken al snel geen weekend- maar een dagelijks ritueel en de voorraadkast met chips en snoep? Die is een stuk sneller leeg dan normaal. Terwijl het juist in deze tijd belangrijk is om goed voor onszelf te zorgen in de vorm van gezonde voeding, beweging en genoeg vitamines. Waarom is dat nou zo lastig? We vragen het Koen van Freshman.

We zitten al drie weken thuis, en moeten dat voorlopig nog even volhouden. De sportscholen zijn dicht ‘corona-kilo’s’ zijn inmiddels een begrip. En dat terwijl we juist in deze tijd goed voor ons lichaam moeten zorgen.

‘Ik denk dat veel mensen thuis onbewust meer eten’

Voor Koen Wiggers a.k.a. Freshman is gezond heel normaal. Hij weet precies wat ‘goed’ is en wat niet. Hij heeft van gezond eten zelfs zijn werk gemaakt en hij wordt gek als hij stil zit. Toch vindt ook Koen het lastig om te sporten in deze coronatijd. ”Thuis een workout dat doe ik niet, ook al maakt de sportschool het me nog zo makkelijk door online lessen.”

Een goede weerstand

Koen fietst wel iedere dag, ”voor werk”, en zorgt dat hij genoeg vitamines binnen krijgt. ”Ik merk dat dat heel belangrijk is: voeding, beweging, ritme en rust. Want hoe lager je weerstand, hoe vatbaarder je bent voor infectieziekten.”

De volle voorraadkast

Koen: ”Gezond eten kan thuis lastig zijn. Ik denk dat veel mensen thuis onbewust meer eten en daardoor lichtelijk aankomen deze periode. Als je naar je werk gaat neem je alleen je lunch mee, en geen zak chips of koekjes. Thuis ligt dat allemaal voor het grijpen.”

‘Je gaat niet opeens koffie drinken in de sportschool’

Hoe eten we dan gezond? ”In de basis verse groenten, geen voorverpakt voedsel vol met E-nummers en vitamines natuurlijk.  Je ziet nu dat mensen bij drogisterijen massaal paracetamol inslaan, maar je kunt beter beginnen bij de de basis en goed voor je lichaam zorgen met groente en fruit.”

Zijn tip? ”Beloon jezelf af en toe met wat lekkers in plaats van veel ongezond lekkers en af en toe iets gezonds.”

Tekst gaat verder onder foto

Freshman gezond eten
Foto indebuurt

We moeten dus keuzes maken, ”en creatief zijn in het kiezen van ingrediënten kan ook helpen. Koop bijvoorbeeld eens de groentes die je niet kent in de supermarkt en ga op zoek naar een nieuw recept.”

‘We moeten vooral positief blijven’

Zelf doet Koen dat regelmatig. ”Creatief met eten bezig zijn vinden mensen moeilijk. Daarom reik ik dat aan met Freshman. Ik kies altijd gerechten die mensen niet zo snel zelf koken. Boerenkool met worst kan iedereen maken.”

Rust en ritme

Dan hebben we er nog twee over: rust en ritme. ”Ritme is nu lastig. Normaal gesproken geldt dat vooral voor rust. We leven in een maatschappij waar we veel dingen moeten. Kijk maar naar hoeveel mensen er met een burn-out lopen.”

”Laten we ons nu vooral niet gek laten maken. Er is veel narigheid en ik probeer zelf m’n aandacht soms ergens anders op te focussen, even sociale media te ontwijken. We moeten vooral de positiviteit niet verliezen!”

‘In de tuin werken is ook een vorm van bewegen’

Dat stukje bewustwording wil hij graag meegeven aan de mensen. Al snapt hij ook dat een gezonde levensstijl lastig is in deze tijd, bijvoorbeeld het blijven sporten.

Thuis sporten

Koen: ”Als je in de sportschool staat dan moet je wel. Daar ga je niet staan koffie drinken. Thuis wel, dat is een ontspanningsomgeving. Je hoeft niks. Maar bewegen hoeft niet altijd een workout te zijn, actief in de tuin werken is ook een vorm van bewegen”, aldus Koen.

Meer weten over de gezonde maaltijden die Freshman aan huis bezorgt? Klik dan hier.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Freshman. Meer over Freshman ontdekken?

Freshman restaurants en horeca

Kleine Overstraat 24F, Deventer

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees ook:

Koen Wiggers Freshman

Koen start met Freshman: gezonde maaltijden bestellen in (maar ook buiten) Deventer

Niks gaat boven een zelfgemaakte maaltijd, maar soms zijn we simpelweg te druk of gewoon lui. En dan...

Superma(a)n! De allergrootste maan van het jaar is goed te zien vannacht

De allergrootste supermaan van 2020 komt eraan! Er zijn een paar 'supermanen' per jaar, maar in de n...
triatlons

Hij doet niet één, niet twee maar vier triatlons in een jaar: ‘Zo blijf ik mezelf uitdagen’

Ben jij ook altijd blij als je na een rondje 'van brug tot brug' met je tong op de schoenen weer hui...
Date Deventer

Oproep! Welke diep verborgen talenten zijn bij jou boven komen drijven?

Door het coronavirus zitten we ineens allemaal binnen. We proberen onze tijd zo comfortabel mogelijk...

adv.