Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eten afhalen of laten bezorgen: bij dit restaurant staan er meer dan 50 gerechten op de kaart

Aangeboden door Happerij Tapperij de Expeditie 23 oktober 2020

Het liefst staan ze bij hun gasten aan tafel om er zeker van te zijn dat alles naar wens is of een praatje te maken. Nu dat niet gaat zetten Dylan en Eveline van De Expeditie volledig in op afhalen en bezorgen in Deventer. Met een giga uitgebreide kaart – er staan maar liefst 53 gerechten op – en een eigen drive-through gaan ze ervoor: ”We zijn bijna een volleerd bezorgrestaurant.”

Restaurant De Expeditie is weer begonnen met afhalen en bezorgen in Deventer. ”Het is niet anders”, zucht eigenaresse Eveline. ”Bezorgen is niet wat we het liefste doen. In het restaurant heb je een connectie met gasten. Je kunt vragen of alles naar wens is of maakt een praatje, dat missen we nu.” Dat is niet het enige wat het ondernemerskoppel dit jaar moet missen. De Expeditie bestond deze zomer vijf jaar. Dat jubileum zou groot gevierd worden. Helaas ging dat feestje door corona niet door. ”Toch hebben we een geweldige zomer gehad! Het was het eerste jaar dat onze binnentuin open was. En die binnentuin wisten Deventenaren gelukkig massaal te vinden. Het was weer even als vanouds. Tot we weer dicht moesten.”

Bezorgen op elektrische fietsen

Dat ze door de aangescherpte maatregelen weer dicht moesten, zagen Eveline en Dylan al aankomen. ”We wilden voorbereid zijn op een eventuele sluiting en hebben daarom in september twee elektrische fietsen aangeschaft om in de toekomst eten mee te bezorgen. Die kunnen we nu mooi inzetten.” Bezorging deed het restaurant tijdens de eerste lockdown met auto, fiets en scooter. De elektrische fiets maakt het bezorgen een stuk makkelijker én duurzamer. Naast elektrische fietsen, heeft De Expeditie ook speciale thermotassen aangeschaft, zodat het eten goed warm blijft onderweg. ”We zijn bijna een volleerd bezorgrestaurant”, lacht Eveline.

Uitgebreide afhaal- en bezorgkaart

De Expeditie bezorgt van woensdag tot en met zondag tussen 17.00 en 20.00 uur maaltijden aan huis. Afhalen is ook mogelijk. Wat opvalt is de zeer uitgebreide kaart. Negen verschillende voorgerecht waaronder tartaar van tonijn en champignons Dordogne. Zes verschillende maaltijdsalades, acht soorten burgers, pasta en dan nog een heel assortiment aan vlees-, vis- en vegetarische gerechten. We noemen de Portugese piri-piri spareribs, saté van de haas, zalm, spinazie geitenkaas quiche en de saté van tempé. Last but not least zijn daar nog de toetjes.

‘We proberen voedselverspilling te voorkomen’

”De uitgebreide kaart is een bewuste keuze”, licht Eveline toe. ”We willen dat er voor zowel vlees- en viseters als vegetariërs en veganisten genoeg keus is. Als je met een groep van tien personen wilt bestellen bij ons, willen we dat er voor iedereen wat lekkers op de kaart staat. Daarnaast willen we met de uitgebreide kaart voedselverspilling voorkomen. Veel ingrediënten komen in meerdere gerechten terug. We proberen zo min mogelijk weg te gooien.”

‘Onze buitenlandse reizen zijn de inspiratie voor de kaart’

Waar Eveline en Dylan hun inspiratie voor de gerechten vandaan halen? ”Onze buitenlandse reizen en andere culturen. We hebben echt een ‘wereldse kaart’ maar gooien over die gerechten wel ons eigen sausje. Natuurlijk houden we rekening met de bezorgtijd, sommige gerechten zijn gewoon niet lekker als ze even in zo’n box gezeten hebben. Dus die zetten we niet op de kaart.”

Laten afhalen of bezorgen in Deventer

Reserveerde je in het verleden een tafel, nu kun je je maaltijd bij De Expeditie reserveren. Zo ben je verzekerd van een fijn maaltje thuis. Bedenk je ’s avonds op de bank pas dat je graag eten bij De Expeditie wilt bestellen? Dat kan ook. ”We snappen dat mensen overdag aan het werk zijn en niet altijd van te voren nadenken over het avondeten. Dus je kunt ons ook tussen vijf en acht uur ’s avonds nog bellen of appen. Natuurlijk vinden we het wel het fijnst als mensen van te voren reserveren.”

‘We hebben onze eigen drive-through’

Naast het bezorgen en afhalen bij het restaurant zelf, kun je er ook voor kiezen om je maaltijd in je auto te laten bezorgen door middel van de drive-through achter de Hema. Je kunt dan stoppen op de los- en laadplek achter de Hema en geeft De Expeditie een seintje als je klaar staat. Het personeel brengt jouw maaltijd dan naar de auto. ”We geven het aan of zetten het op gepaste aftand voor je neer als je dat liever hebt.”

Hoe werkt het?

Hoe dat reserveren precies werkt? Bestellen kan via de [email protected], telefoon of WhatsApp via 06-57 166 166. De vaste lijn (0570 230 603) is vanaf 17.00 uur bereikbaar. Je kunt bij je bestelling aangeven of je je maaltijd wilt laten bezorgen of afhalen.


Meer over Happerij Tapperij de Expeditie ontdekken?

Happerij Tapperij de Expeditie restaurants en horeca

Gesloten10:00 - 21:30

Smedenstraat 9, Deventer

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.