Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is het beste terrasplekje bij Huis Vermeer

Door Janneke Pol 9 juli 2019

Het terras van Hotel Huis Vermeer staat op de vijfde plaats in de Misset Horeca Terras Top 100. Hotelmanager Avalon Wijnen weet hoe je optimaal van dit top terras geniet. 

Een plaatsje in de top tien hadden ze zien aankomen, maar ook hotelmanager Avalon Wijnen en chef-kok Nout Schram waren verrast dat het terras van Huis Vermeer bij de beste vijf van Nederland zou horen. “Toen de vakjury langskwam waren er echt wel wat zenuwen”, vertelt Avalon. “Ze kwamen het terras namelijk echt uitproberen en daarbij moesten wij vertellen over onze visie en bedrijfsvoering.”

Hotel Huis Vermeer (4)
Foto | Indebuurt

Jury in de watten gelegd

Reden genoeg dus, om de juryleden volledig in de watten te leggen met een uitgebreide rondleiding en een goed menu. “Ze werden ontvangen met koffie en friandises. Net even anders dan een gewoon koekje dus”, zegt Nout. “Daarna gingen we naar boven waar ze cava met oesterijs kregen. Dat is net even een andere bereiding van oester die door veel mensen wel wordt gewaardeerd.” Aan de bar ging het gezelschap nog even verder met eigen huiswijn en karamel van dille en roze peper. En tot slot? “Vuurzee, dat is een champagnebier. Hierbij serveerden we een zalm mi-cuit (lauwwarme zalm in dunne plakjes).” Na het spannende bezoek, voelde het team dat het goed zat. “We kregen ter plekke al erg leuke reacties.”

Foto Huis Vermeer
Foto | Huis Vermeer

Bitterballen in de binnentuin

Bij Huis Vermeer heb je de keuze om voor het hotel plaats te nemen, aan de kant van het Grote Kerkhof. Ook is het mogelijk om in de binnentuin te zitten. Het allerbeste plaatsje? “In de binnentuin, onder de parasol”, zegt Avalon. Voor een optimale ‘Vermeerbeleving’ weet chef-kok Nout wat je het best kunt bestellen. “Onze eigen wijnen met het borrelplateau.” En nee, hij heeft het niet over de ouderwetse vette frituurplank. “We hebben wel bitterballen, maar dan met verrassende vullingen. Groente, risotto of La Trappe bijvoorbeeld.”

“The pressure is on” – hotelmanager Avalon

Leuk, zo’n vijfde plek op de landelijke ranglijst, maar wat kunnen we volgend jaar verwachten? “Natuurlijk doen we ons best om ook volgend jaar weer goed te scoren. The pressure is on”, lacht ze. “We zijn blij met de goede beoordeling, zeker omdat gasten ons echt moeten opzoeken nu het Grote Kerkhof autovrij is. Dit proberen wij door steeds te vernieuwen en de toegankelijkheid te vergroten. De drempel moet niet te hoog zijn om gewoon binnen te stappen.”

ontbijt-brood-van-joop

8 x Deventer ontbijtadresjes die als eerst openen

Goedemorgen! Vroeg uit de veren en zin in een goed ontbijt, maar niets in huis? Of gewoon de dag een...
Huis Vermeer

Terras Huis Vermeer in top 5 van het land

Van de maar liefst honderd terrassen in de Misset Horeca Terras Top 100, staat 'ons' Huis Vermeer op...

Meer over Huis Vermeer ontdekken?

Huis Vermeer hotels

Geopend10:30 - 22:00

Grote Kerkhof 9, Deventer

Bekijk meer:hotels

adv.