Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Tearose kijkt vooruit: ‘Vier het leven, nu een cadeaubon en straks samen proosten op het terras’

Aangeboden door Tearose 20 maart 2020

”Maak maar geen foto van het ‘gesloten bordje”’, zegt Ries Coolen eigenaar van de Tearose. ”Er is al genoeg narigheid. Ik wil de mensen graag iets geven om naar uit te kijken. Ze meegeven dat we het leven moeten blijven vieren. Nu thuis en hopelijk straks weer in alle gezondheid op het terras in de zon.”

Het is momenteel leeg in de Tearose. Niet alleen de gasten ontbreken, ook een groot gedeelte van de tafels, stoelen en aankleding is weg. ”De Tearose krijgt een nieuw jasje”, vertelt Ellen Breuker van de Tearose. Van de vloer, de muren tot de keuken, alles wordt aangepakt.

‘We willen de mensen graag iets geven om naar uit te kijken’

”Wij proberen positief te blijven, al is het emotioneel wat er gebeurt”, vertelt Ries zichtbaar aangeslagen. ”Iedereen heeft links of rechts wel met het coronavirus te maken.” Gezondheid vindt hij het allerbelangrijkste, toch is het voor de horecaman in hart en nieren gek om zo lang dicht te zijn.

Zomerkriebels

”Daarom doen we nu alles om het uiterlijk van de zaak tiptop te krijgen. Zo zijn we straks helemaal klaar voor de zomer en alle feestjes die daarbij horen”, vertelt Ries. ”Want we moeten zeker binnen blijven en voorzichtig doen, maar positief blijven denken is in deze nare situatie ook belangrijk”, benadrukt hij.

De cadeaubon

Nu een cadeaubon, straks samen proosten op het terras, dat is de boodschap van de Tearose. ”Het zou natuurlijk mooi zijn als de mensen ons daarmee willen ondersteunen. Die cadeaubon geeft zowel ons als de gast wat om naar uit te kijken: een verjaardagslunch, babyshower of high tea, noem maar op.”

Tekst gaat verder onder foto

Tearose feest
Een zomers feestje op het terras van de Tearose | foto de Tearose

De aankomende periode stonden er een heleboel feestjes gepland. Ellen: ”Ik heb alle reserveringen van het weekend afgebeld. Veel mensen waren er al vanuit gegaan dat het niet doorging, maar we bellen toch. Dat is ook een stukje service, tijdens zo’n gesprek komen de verhalen.”

Ellen: ”Vier dagen geleden was er nog een oudere dame in de zaak, we hebben haar verjaardagsfeest besproken. Die kon ik nu weer afbellen. Het begrip van de mensen is heel fijn, dat doet wel wat!”

‘We hebben er bewust voor gekozen om niet te gaan bezorgen’

Over bezorgen is wel nagedacht, ”toch hebben we er bewust voor gekozen dat niet te doen”, vertelt Ries. ”De Tearose is echt een beleving, dat gaat ook over service en de authentieke sfeer in de zaak.”

Little corner shop

Tot de opening wordt er dus geklust. Zo wordt de little corner shop met theeën, jam, snoepjes en ciders (uiteraard allemaal typical English) uitgebreid. De Engelse curiosa die ze begin dit jaar uit Engeland meenamen krijgen een plekje in de zaak en het terras wordt voorbereid op warme zomerse dagen.

‘De Portugese druivenstokken hangen hier al 25 jaar, meneer Strik heeft ze zelf gepland’

Daar komt de authentieke sfeer ook weer naar boven. Ries: ”We hebben vis-attributen van Frans Koomen, de visser van de IJssel, gekregen. Die moeten zorgen voor een terras in Engelse harbour style.”

Een mediterraans terras

”En de eerste knoppen van de druivenstokken komen al door, dat is mooi om te zien. Over een tijdje is het hier net een mediterraans terras. De druivenstokken hangen er al 25 jaar. Meneer Strik heeft ze meegenomen uit Portugal en hier gepland.”

Tosti’s van flatbread

Alsof dat nog niet genoeg is, ligt er ook een nieuwe menukaart bij de drukker. ”Die gaat in zodra we open gaan”. De nieuwe kaart staat vol met uiteraard Engelse gerechten, waaronder verschillende tosti’s van flatbread.

Straks kunnen we hopelijk weer genieten van de nieuwe kaart op het terras, ”als het zover is, zijn wij er klaar voor”, lacht Ries.

De Tearose ondersteunen door een cadeaubon te kopen? Dat kan hier.

Tearose cadeaubon
De cadeaubon van de Tearose | foto de Tearose

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Tearose. Meer over Tearose ontdekken?

Tearose lunch

Geopend10:30 - 18:00

Walstraat 20, Deventer

Bekijk meer:lunch

adv.