Dit restaurant in Deventer zit elk weekend vol: ‘Nieuwe collega’s worden met open armen ontvangen’
Aangeboden door Da Mario
Heb je het over hét Italiaanse restaurant van Deventer, dan heb je het over Da Mario. Dit restaurant zit in de weekenden – zonder uitzondering – altijd vol. De drukte zorgt tegelijkertijd ook voor een uitdaging: nieuwe collega’s. Wij spraken met leidinggevende Kamil, die de openstaande vacatures en het team enthousiasme toelichtte.
“Zonder reservering is de kans op een tafel klein in het weekend. Het is dus erg druk. Vandaar dat we op zoek zijn naar extra krachten in de keuken en de bediening”, vertelt Kamil. Voor hem voelt Da Mario sinds het begin als zijn tweede familie.
Iedereen is welkom bij Da Mario
Kamil stapte zelf 10 jaar geleden bij Da Mario binnen voor een sollicitatie op een bijbaan. Inmiddels is hij niet meer weg te denken uit het vaste team. Ondanks zijn afgeronde studie in een compleet andere richting koos hij vol overtuiging voor een fulltime carrière bij dit restaurant.
Naast vaste medewerkers staan er ook veel studenten op de werkvloer. “We werken zoveel mogelijk met een vast rooster, maar examens hebben natuurlijk altijd prioriteit in bepaalde periodes. Wij snappen ook dat school op die momenten prioriteit heeft. Flexibel werken is geen probleem”, stelt Kamil.
“Iedereen is welkom om te solliciteren”, aldus Kamil. “We hebben een multicultureel en ontzettend hecht team. Dat maakt het werken hier zo leuk. Het allerbelangrijkste is dat je je hier thuis voelt, ongeacht je afkomst of je uiterlijk.”
Lees verder onder de foto >
Het komt regelmatig voor dat collega’s na 4 jaar weer terugkeren bij Da Mario vanwege de gezelligheid, vertelt Kamil. Dat zegt genoeg toch? Dus ben je op zoek naar een bedrijf dat je met open armen ontvangt én ben je gek op de Italiaanse keuken? “Loop dan vooral gezellig binnen”, aldus Kamil.
De specialiteiten van Da Mario
“De Spezzatinode en de lamskoletten zijn onze specialiteiten. Ook onze Italiaanse Montepulciano huiswijn is ongekend populair. Maar buiten het goede eten komen klanten ook vaak terug vanwege de sfeer”, vertelt de leidinggevende van Da Mario. Reserveren via het online reserveringssysteem is daarom echt noodzakelijk in het weekend.
Koningsdag: één groot feest
Eén van de jaarlijkse hoogtepunten is Koningsdag. Het terras, gehuld in oranje versieringen, wordt volledig geopend. Maar liefst 30 man personeel – inclusief oranje blouses, kroontjes of stropdassen – zet zich voor de volle 100 procent in om er een meer dan geslaagde dag van te maken.
“Na al dat harde werken, sluiten we altijd af met een gezellige borrel. Ook maken we ieder jaar een groepsfoto met zijn allen, een traditie die inmiddels niet meer weg te denken is van Koningsdag.” Eén groot feest dus, letterlijk en figuurlijk.
Dat Da Mario graag investeert in personeel is dus wel duidelijk. Denk je nu: dit klinkt voor mij als de perfecte studentenbaan? Iedereen van Da Mario verwelkomt je met open armen. Natuurlijk ben je met Koningsdag én alle andere dagen ook van harte welkom.