Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Boaz van El Popo: ‘Ik ga naar Mexico om inspiratie op te doen’

Aangeboden door El Popo 12 april 2019

Hij wist vrijwel niets over de horeca en Mexicaans eten. Maar Boaz heeft het allebei helemaal gevonden bij Mexicaans restaurant El Popo in Deventer. “Ik wist helemaal niet dat ik het werk hier zo leuk zou vinden.” 

Dat Boaz zijn passie bij El Popo heeft gevonden, is te merken. Hij is er bijna iedere dag te vinden en binnen anderhalf jaar heeft hij de functie bedrijfsleider te pakken.  “Ik kende El Popo en de eigenaar al en toen ik hoorde dat ze iemand in de bediening zochten, is het eigenlijk heel snel gegaan.”

Elke avond is topsport

De horeca en Boaz is een perfecte match, maar wat maakt het dan zo leuk? “Ik denk vooral de drukte die je elke avond weer in goede banen moet leiden. Dat is echt topsport en krijg ik heel veel energie voor terug.” Ook voor management is Boaz in de wieg gelegd. “Mijn bedrijfsleidertaken regel ik buiten de openingstijden. Dat vind ik alleen maar heel leuk.”

el-popo-diner
Foto | Facebook El Popo

Inspiratie in Mexico

Wat weten over Mexico is natuurlijk ook wel handig als je in een Mexicaans restaurant werkt. “Ik leerde de Mexicaanse keuken steeds wat beter kennen door onze kaart, maar er waren mensen die tegen mij bleven zeggen dat ik ook eens naar Mexico moest gaan. Vorig jaar was het zo ver en ben ik drie weken in dit fantastische land geweest.” Naast sight-seeing deed hij ook veel inspiratie op voor de keuken van El Popo. Over een paar weken gaat hij er weer heen. “Ik ga er op zoek naar vernieuwing en verbetering voor ons restaurant en de kaart.”

Nieuwe cocktails

Leuk nieuwtje: deze week komt de nieuwe cocktailkaart van El Popo uit. Bol van nieuwe cocktails in Mexicaanse tinten. “In Mexico drinken ze – natuurlijk – veel tequila, maar er is meer. Andere drankjes die ik zelf in Mexico heb geproefd, staat nu ook op de kaart. We hebben de Mexicaanse dranken ook beter gescheiden van de Amerikaanse cocktails. Eerst stond alles onoverzichtelijk door elkaar.”

el-popo-deventer
Foto | El Popo

Ook hier werken?

Hij werkt – vindt hij zelf – in een heel leuk en positief team. En jij kan door ook bij horen, want Boaz is op zoek naar een nieuwe collega achter de bar deze zomer. Wie zoeken ze? “Ervaring is niet nodig. Ons motto is dat we iedereen die hier werkt ook iets willen leren. Niet alleen de skill om rond te lopen met drankjes op een dienblad, maar ook alle kneepjes van achter de bar werken. Om zo uiteindelijk in je eentje de bar te runnen.” Interesse? Solliciteren kan via deze link.


Meer over El Popo ontdekken?

El Popo mexicaanse restaurants

Geopend11:00 - 22:00

Brink 13, Deventer

Bekijk meer:mexicaanse restaurants

adv.