Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Biertips van Persee: van tropische IPA’s tot volle flesbieren! Waar proost jij mee in februari?

Aangeboden door Bieren Danscafé Persee 6 februari 2020

In Deventer zijn we er gek op: speciaalbier. Een lekker bittere IPA, een wat zwaardere trippel of donker stoutbiertje. De keuze is reuze. Zo ook bij Persee. Hier hebben ze zo’n 180 flesbieren en 12 van de tap. Wat kies je dan? Is de vraag.

Dat we in Deventer van bier houden staat vast. Het Deventer Winterbier Festival is net voorbij en het Irish Pub Festival staat alweer voor de deur dit weekend!

De bierkeuze is natuurlijk afhankelijk van persoonlijke smaak en het weer. Want dat glas Guinness proeft toch anders met het geluid van een Iers bandje op de achtergrond en zo’n Weizen smaakt wat ons betreft toch het lekkerst op een zomerse terrasdag. Aan de andere kant, als we met goed gezelschap aan de bar zitten in de rood-bruine kroeg op de Brink smaakt bijna alles goed. Daarom helpt Persee je uit de brand. Zij zetten hier iedere maand de lekkerste bieren van het moment op een rij!

Niet eerder geproefd

Het leuke is dat Persee lid is van De Alliance van Bier Tapperijen, een vereniging met tapperijen verspreid over heel Nederland. Leden van de Alliance hebben het privilege dat ze iedere maand een nog niet eerder in ons land uitgebracht tap- en flesbier mogen schenken: het biertje van de maand. Die biertjes mogen natuurlijk ook niet ontbreken in dit lijstje.

Persee Biertje
Foto | indebuurt

Februari bieren

Dry january is voorbij. In de maand februari dromen we over warmere tijden terwijl we naar de bewolkte lucht kijken. En natuurlijk staat het Irish Pub Festival voor de deur! Welke bieren passen daar nou bij? Zie hier het lijstje van Persee.

 

Een tropische IPA

Het tapbier van de maand is in februari de Bauble Had. Een Amerikaanse IPA van de BrewDog brouwerij met 7,2 % alcohol. Het is een tropische- en citrusachtige variant van de Jack Hammer, American IPA. Met een goede balans tussen de verschillende duidelijk aanwezige hopbitters.

Van Nederlandse bodem

Met dit zachte, volle flesbier van de maand breek jij het ijs tijdens jouw date. Het is de: Icebreaker Quadrupel. Dit biertje met 10 % alcohol komt van de Smokkelaar/De Filantroop, een Nederlandse brouwerij. Hij is lichtfruitig door toevoeging van bosbessen, met in de afdronk een tint van chocolade en subtiel bittertje voor de balans: een aangenaam bittertje.

Een Kwakje

Pauwels Kwak, is een amberbiertje van de tap met 8,5 % alcohol. Hij wordt sinds 1791 gebrouwen in België en vooral achter het glas zit een mooi verhaal. Pauwels Kwak drink je namelijk in een ,van onder bolvormig, glas met houten houder. De houder zat vroeger aan koetsen, zodat koetsiers hun voertuig niet hoefden te verlaten om een lekker biertje te drinken.

Going Irish

Speciaal voor het Irish Pub Festival heeft Persee een lekker Iers biertje aangeschaft. Hiervoor geldt wel: op = op. Het is de O’hara’s Irish Pale Ale, 5,2% vol. Het biertje is verfrissend bitter met een langdurige afdronk. Door de dryhopping krijgt dit koperkleurige bier een intens fruitig en bloemig aroma mee.

Wij zeggen alvast proost!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Bieren Danscafé Persee. Meer over Bieren Danscafé Persee ontdekken?

Bieren Danscafé Persee cafés

Geopend15:00 - 00:00

Brink 32, Deventer

Bekijk meer:cafés

Lees ook:

Persee Tess en Hans Huberts

Persee van vader op dochter: ‘Uiteindelijk is het de bedoeling dat ik het overneem’

''Gasten zien me wel eens aan voor een weekendhulp'', vertelt Tess Huberts. Maar niets is minder waa...

Cocktails en comedy! Voor wie helemaal klaar is met Dry January

Hoe gaat het met jouw goede voornemens? Doe je nog steeds mee met Dry January? Misschien kijk je inm...
Hans Huberts Persee Deventer

Al 20 jaar Persee: ‘Veel Deventenaren hebben elkaar hier voor het eerst ontmoet’

Hiep hiep hoera! Persee viert feest, want aanstaande zondag 2 december bestaat het café 20 jaar. Wij...

Cheers mate! Het Irish Pub festival komt eraan

Gek op zo'n dikke Guiness, een fijn Iers bandje in de hoek en een heleboel Ierse gezelligheid? Dan z...

adv.