Ben heeft een Italiaanse foodtruck in de omgeving van Deventer: ‘Aperitivo en kletsen met goed gezelschap staan voorop’

Aangeboden door Birra Moretti

Dungesneden parmaham, romige mozzarella en sappige Romatomaten op traditionele focaccia’s: dat vind je bij de foodtrailer van Ben Maiolo in Amersfoort. “Italiaans genieten zit hem in de kleine dingen, zoals een knapperige focaccia met een fris biertje in de avondzon.”

Twee jaar geleden begon Ben met het rondrijden met zijn bakfiets vol met ijs. “Ik vond dat mensen uit mijn buurt een lekker ijsje verdienden met het mooie weer. Al helemaal omdat de ijstent bij mij in de buurt niet open ging door corona. Daarom heb ik het heft in eigen handen genomen en heb ik de bakfiets gebouwd.”

Van ijs naar aperitivo

Nadat Ben twee zomers met zijn bakfiets traditionele gelati heeft rondgereden in Amersfoort, wilde hij Amersfoorters ook Italiaans laten genieten in de herfst en winter. “Daarom ben ik begonnen met mijn foodtrailer Mister Maiolo. Daar verkoop ik nu ook rijkelijk belegde focaccia’. Heerlijk voor de lunch of aperitivo.” Bij Ben vind je broodjes met echt verse buffelmozzarella of andere Italiaanse kazen, verse pesto, vlezige tomaten en dungesneden hamsoorten. Buon appetito!

Zo laat Ben je kennis maken met Italië

Je vindt Ben’s foodtrailer sinds afgelopen april twee keer per week op het Eemplein. Daarnaast kun je hem ook inhuren voor bedrijfs- en buurtfeesten en verzorgt hij catering. Zo geniet jij dus thuis of op het werk ook van heerlijk Italiaans eten en drinken. In de toekomst hoopt hij daarnaast op foodtruckfestivals te staan. “Ik houd ervan om nieuwe mensen te leren kennen en hen kennis te laten maken met al het lekkers dat Italië te bieden heeft.”

Eten, drinken en een praatje

Het Italiaanse gevoel naar Nederland halen is een van de doelen van Ben. “Ik hoop dat te kunnen doen door te doen wat ik doe.Typisch Italiaans eten verzorgen voor iedereen die het maar wil proeven. Daarbij houd ik van de praatjes die ik maak met mensen die bij mij kopen. Ik neem altijd de tijd voor mijn gasten en vertel hen, als ze dat willen, over mijn achtergrond. De combinatie van de gezelligheid en het lekkere eten en drinken is heel uniek en sociaal. Precies wat ik zelf zo leuk vind aan Italië haal ik hierheen op die manier.”

Bens grote droom

Ooit wil Ben naar Italië verhuizen, want la dolce vita lonkt. “Ik spreek alleen de taal niet, hoewel mijn vader er vandaan komt. Maar die wil ik graag leren. De gezelligheid daar trekt mij enorm. Italië is een toegankelijk land, waar mensen grote families hebben waarbij kletsen, borrelen en goed gezelschap voorop staat. Dat vind ik zelf ook heel belangrijk.”

Volgens Ben is het de kunst om zulke genietmomenten niet te laten afhangen van de grootsheid ervan. “Je moet dagelijks kunnen genieten van het leven. Genieten kan al door een kleine traktatie aan mensen te geven. Dat doe ik dan ook graag voor mensen die bij mijn foodtrailer langskomen.”

Birra Moretti is Italiaans voor genieten

De rijkelijk belegde focaccia’s van Ben combineren heel goed met Italiaans bier. Wat dacht je bijvoorbeeld van een broodje met rucola, verse pesto en mozzarella? Of heb je stevige trek en ga je voor een focaccia belegd met sappige tomaat, romige mozzarella, parmaham en gegrilde groentes? Haal dus vooral samen met een groep vrienden of familie een broodje bij hem af en peuzel die bijvoorbeeld lekker in een zonovergoten park op mét een fris biertje.

Birra Moretti wordt al sinds 1859 (!) ambachtelijk gebrouwen met hopsoorten van hoge kwaliteit. Het recept is al die tijd nagenoeg onveranderd gebleven en dat levert kristalhelder en verfrissend bier op. Authentiek en extra zomers door het vleugje citrus. Salute!

Geen 18, geen alcohol. Met trots voor u gebrouwen.

Genieten doe je het best op z’n Italiaans met Birra Moretti | Foto: Birra Moretti

Meer in deze categorie

Eten & drinken

Ga naar “Annelot (26) en Meike (21) runnen nu Broodbode Deventer: ‘We zoeken ook weer een locatie in het centrum’”

Annelot (26) en Meike (21) runnen nu Broodbode Deventer: ‘We zoeken ook weer een locatie in het centrum’

Broodbode Deventer
Ga naar “Geen paniek! Met deze Deventer snacks kom jij de frikandellencrisis wel door”

Geen paniek! Met deze Deventer snacks kom jij de frikandellencrisis wel door

Snacks Deventer
Ga naar “Met deze tips word jij een echte koffiekenner in Deventer”

Met deze tips word jij een echte koffiekenner in Deventer

In onze gids

Ga naar “Freshman”

Freshman

 • Stromarkt 18
 • Restaurants en horeca
 • 09:00 - 17:00
Freshman lunchen Deventer BibliotheekFreshman lunchen Deventer Bibliotheek

Nu geopend

Ga naar “Bistro De Rode Kater”

Bistro De Rode Kater

 • Grote Kerkhof 25-26
 • Restaurants en horeca
 • 11:00 - 23:00
  4,5
  (299)

Nu geopend

4,5
(299)

Aanbiedingen

Ga naar “Outdoor LED kerstboom van € 29,95 voor € 29,95”

Outdoor LED kerstboom van € 29,95 voor € 29,95

 • Geldig t/m 27 september 2022
Ga naar “Huissokken van € 3,99 voor € 3,99”

Huissokken van € 3,99 voor € 3,99

 • Geldig t/m 27 september 2022
Ga naar “AH Rundergehakt 300 gram van € 6,98 voor € 6”

AH Rundergehakt 300 gram van € 6,98 voor € 6

 • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Krabpaal van € 24,95 voor € 24,95”

Krabpaal van € 24,95 voor € 24,95

 • Geldig t/m 27 september 2022

Agenda

Ga naar “Dickens Festijn”

Dickens Festijn

 • Van 10 dec t/m 11 dec
Dickens FestijnDickens Festijn
Ga naar “Kerstmarkt in de buurt van Deventer”

Kerstmarkt in de buurt van Deventer

 • Van 8 dec t/m 23 dec
Ga naar “Halloween in Deventer”

Halloween in Deventer

 • Van 27 okt t/m 30 okt