Zonnig weekend voor de boeg: dit wil je niet missen in Deventer

Door Simone Groot Lipman 13 juli 2018

Bijna weekend! En ook dit weekend is het weer tijd om korte broek aan te trekken! Vandaag schijnt de zon volop en morgen wordt het zelfs warmer dan 28 graden. Dus trek er lekker op uit dit weekend. Een paar tips op een rij.

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Franse Markt

zomermarkt-lamme-van-dieseplein
Foto | Facebook Lamme van Dieseplein

Zaterdag 14 juli is het weer tijd voor de zomermarkt in de binnenstad. Een gezellige en gevarieerde markten in een gemoedelijke Franse sfeer op het Lamme van Dieseplein en in de Pontsteeg. Denk aan streekproducten, kunst, brocante, boeken en muziek.

Hoewatwaar: Zaterdag 14 juli van 10.00-17.00 uur.

Vintage sale

vintage-sale

Vintage-winkel Rare&More haalt de bezem er door! Nadat er vorig weekend al auto’s vol met stoelen, tafels en lampen vertrokken bij de opslag-loods van Rare & More (tegenover Burnside), gaat de tofste vintage-winkel van Deventer nog een weekend door met uitverkopen. Nog één weekend bodemprijzen voor alle spullen (zoals alle eetkamerstoelen 10 – 20 euro). Verwacht geen aangeharkte winkel, maar lekker struinen in een echte loods-sfeer. Eigenaar Olaf Witkamp draait onderwijl groovy plaatjes, terwijl je zelf ook nog kunt zoeken tussen bakken en rekken met vinyl, boeken en zomerjasjes. Inslaan dus!

Hoewatwaar: Zaterdag 14 en zondag 15 juli van 11.00-18.00 uur. Het adres van de loods is Olafstraat 3.

Zomerbrocante

brocante-aan-de-ijssel
Foto: Facebook Brocante aan de IJssel

In de Walstraat is het zaterdag 14 juli goed toeven tijdens de Zomerbrocante aan de IJssel. Op deze intieme sfeervolle Franse brocante vind je circa 14 kleurrijke kramen vanaf de Brink naar de Boreel. In een ontspannen Franse sfeer bieden brocanteurs een gevarieerd aanbod en een heerlijk zomergevoel. Van lief, stoer en oud tot vintage, chic en stout. Van gave jaren 30 lampen, retro tuin- en keukenantiek, tafellinnen, serviezen, zilver, bestek, glaswerk, meubilair en nostalgisch speelgoed tot unieke sieraden en toffe vintage kleding. Het thema van deze zaterdag is: strand, tuin en plattelandsantiek.

Hoewatwaar: Zaterdag 14 juli, tussen 10.00 en 17.00 uur in de Walstraat.

Ontbijten bij Brood van Joop

ontbijt-brood-van-joop
Foto: Facebook Brood van Joop

Vanaf zondag 15 juli kun je nu ook bij Brood van Joop terecht voor je ontbijtje iedere zondag. Begin de dag goed met ons ontbijtje met een vers eitje uit De Oosterwaarde jonge kaas van Natuurderij Keizersrande, biologische thee van Van Bruggen Thee uit Diepenveen of heerlijke Bocca Coffee Roasters, met de biologische broodjes van bakkerij de Driekant en een glaasje vers geperste sinaasappelsap. Dat is nog eens een goed begin van je zondag!

ontbijt-deventer-pancakes

9 x lekker ontbijten in Deventer

Een goed ontbijt is de beste start voor je dag! Maar de boodschappen en het broodjes smeren schieten...

Groote Poot lunch

Nu open09:00 - 12:00

Grote Poot 12, Deventer

Bekijk meer:lunch

Zeldzaam Mooi Festival

zeldzaam-mooi-festival-deventer
Foto | Facebook Zeldzaam Mooi

Dit weekend is de vijfde keer het Zeldzaam Mooi Festival op het Worpplantsoen. Je kunt gaan picknicken in het park met lekkere, pure en (h)eerlijke producten van de ruim 25 bijzondere foodtrucks en foodkramen. En er is natuurlijk een markt: met meer dan 75 verschillende marktkramen is er voor ieder wat wils. Van sieraden tot illustraties en van kunst tot woonaccessoires. Voor de kids is er hoepelen met De Hoepeljuf, een springkussen en zijn er demonstraties megazeepbellen blazen door Frans van de Kamp. Lees hier meer over de lokale ondernemers uit de buurt:

zeldzaam-mooi-festival-deventer

Deze Deventer ondernemers doen mee aan Zeldzaam Mooi Festival

Zondag kun je weer heerlijk rondstruinen bij maar liefst 75 kraampjes van lokale ondernemers op het ...

Hoewatwaar: Zondag 15 juli van 11.00 tot 19.00 uur in Worpplantsoen.

Zeldzaam Mooi Events entertainment

Vossebeltweg 27, Diepenveen

Bekijk meer:entertainment

Grote Kerkhof

muziek-grote-kerkhof
Foto | Vereniging Cultuur op het Grote Kerkhof

Iedere zomerse zondag is er op het Grote Kerkhof gratis live-muziek op en rond de terrassen. Een middag vol liedjes uit het mooie land Engeland, denk zoal aan de Stones, de Beatles maar bijvoorbeeld ook Ed Sheeran!

Hoewatwaar: Zondag 15 juli vanaf 15.00 uur op het Grote Kerkhof.

Open dag GAE

open-dag-gae
Foto | Facebook Kowet

Zondag 15 juli is de traditionele seizoensopener bij stadion De Adelaarshorst. Er treden verschillende artiesten op, er zijn een tal van voetbalactiviteiten en wordt de nieuwe selectie van trainer John Stegeman gepresenteerd.

Hoewatwaar: Zondag 15 juli van 12.00 tot 17.00 uur bij Adelaarshorst.
<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.