Zonnig paasweekend voor de deur: dit is er te doen in Deventer

Door Simone Groot Lipman 19 april 2019

Een bomvol Paasweekend staat voor de deur. Gelukkig hebben we een extra dag vrij om er van te genieten. Naast de vele Paasuitjes kun je dit weekend in Deventer ook genieten van muziek, vermaak en sport! Twaalf tips op een rij.

Pagina 1 / 12
⟵ swipe swipe ⟶

Goede Vrijdag Markt

goede vrijdagmarkt

Traditioneel vindt er op Goede Vrijdag in Deventer één van de grootste en oudste jaarmarkten van het Oosten plaats. De grote warenmarkt met zo’n 300 kramen wordt gehouden in de binnenstad van Deventer en staat opgesteld in de Zandpoort, op de Brink en in de Keizerstraat.

hoewatwaar: Vrijdag 19 april van 08:00 tot 16:00 uur in de Keizerstraat, Brink & Zandpoort, vanaf het NS-station tot aan de IJssel.

Paaskermis

Paaskermis
Paaskermis

Het is weer tijd voor suikerspinnen, achtbanen en botsauto’s! Meer dan 30 attracties voor jong en oud worden opgebouwd op het Deventer Platvoet evenemententerrein. En op tweede paasdag is er een paasbraderie.

hoewatwaar: De Paaskermis is er tot en met maandag 22 april.

Showtime!

sir reg davo
Foto | Facebook Davo Brewpub

Weer eens zin in muziek bij de DAVO Brewpub? Komt dat even goed uit. Op Goede Vrijdag, 19 april, vanaf 20.30 uur is er dit keer muziek van de Celtic Punk Rock band SIR REG. Proost!

hoewatwaar: vrijdag 19 april vanaf 20.30 uur bij DAVO.


Meer over DAVO Brewpub ontdekken?

DAVO Brewpub cafés

Vandaag gesloten

Sluisstraat 6, Deventer

Bekijk meer:cafés

Full Moon Party

Piknik
Foto | indebuurt Deventer

De zomerse temperaturen komen eraan én het is volle maan! Dus tijd voor een Full Moon Party bij Piknik. Deze editie doen ze samen met Rebel Radio. Verwacht een zomerse mix van Funk, Disco, House en dance, 90’s en 80’s. Met een optreden van DJ Rockafeller.


Meer over PIKNIK ontdekken?

PIKNIK cafés

Vandaag gesloten

Noordzeestraat 4, Deventer

Bekijk meer:cafés

Draadloos

silent disco ANP
Foto | ANP

Jongens van de Bar presenteert: Draadloos. Dé silent disco van Deventer! Tussen de boomtoppen, de vogels en op het enige eiland dat Deventer kent, gaat Draadloos jullie verblijden met twee kanalen totale vrijheid! Jij bepaalt een avond lang zelf waar je naar luistert! Maar lok de volgels niet uit hun kooi, keep it silent.

hoewatwaar: Zaterdag 20 april van 20:00 tot 01:00 uur op het Vogeleiland, Stationstraat 2. Ticket kost tien euro.

Hot Stuff

disco-feestje-party

Het nieuwste, en leukste extravaganza feestje van Deventer waar niets te gek is en al je sparkling dromen uit komen. De grote zaal zal omgetoverd worden tot een fata morgana van discoballen, danseressen, glam, roze lazers en sexy visuals. Verwacht een avond vol Disco, Italo, Wave & Glitter!

hoewatwaar: Zaterdag 20 april van 23:00 tot 04:00 uur bij het Burgerweeshuis. Ticket kost tien euro.


Meer over Burgerweeshuis ontdekken?

Burgerweeshuis poppodia

Vandaag gesloten

Bagijnenstraat 9, Deventer

Bekijk meer:poppodia

Paasbrunch

zondagsbrunch-deventer

Je kunt met Pasen natuurlijk zelf een geweldige brunch of lunch op tafel toveren maar de luxepaarden onder ons kunnen bij deze Deventer horeca terecht:

brunchen-deventer

Op deze plekken in Deventer kun je brunchen met Pasen 2019

Hoe gezellig is het om met de paasdagen gezellig aan te schuiven met familie en vrienden voor een ov...

Paaseieren zoeken @ Woeste Willem

paaseieren zoeken

Op zondag 21 april kun je met je kids paaseieren zoeken bij speelplaats Woeste Willem. Een heuse paasei zoektocht, waar de paashaas genoeg gras, kuilen en andere verstophoekjes heeft om het je moeilijk te maken! Met wellicht nog wel een extra moeilijk paas-spel erbij. Want hé, paaseieren zoeken hoort wel echt bij Pasen!

hoewatwaar: Zondag 21 april van 10:00 tot 11:00 uur op De Worp. Vrijwillige bijdrage is zeer gewenst (richtprijs 1 euro per deelnemend kind).

Paasvuren

paasvuur ANP
Foto | ANP

Ook in Deventer en omgeving vind je veel paasvuren! Sommige bulten zijn tientallen meters hoog. Het jaarlijkse ritueel trekt altijd veel toeschouwers. Op eerste paasdag worden er in de gemeente Deventer op meerdere plekken paasvuren aangestoken. Hier lees je meer:

paasvuur-ANP

Pasen 2019: dit zijn de paasvuren rondom Deventer

Traditiegetrouw wordt er op eerste paasdag een paasvuur aangestoken. Ook rondom Deventer kun je van ...

Jack $hirak @ Boode

$hirac komt eerste paasdag een feestje bouwen in Boode! Hij brak door met Lil Kleine en Ronnie Flex op Drank & Drugs en mag zich sindsdien tot de top van de Nederlandse Hip Hop rekenen. Na vele succesvolle samenwerkingen met Lil Kleine, Boef, SBMG en Ronnie Flex is het nu tijd voor een boost van zijn solo carrière!

hoewatwaar: Zondag 21 april van 21:00 tot 02:00 uur in Boode, Bathmen.


Meer over Boode ontdekken?

Boode restaurants en horeca

Nu gesloten16:00 - 21:30

Brink 10, Bathmen

Bekijk meer:restaurants en horeca

Ronde van Vedett

ronde van vedett
Foto | Facebook Ronde van Vedett

Op tweede paasdag (22 april) vindt de vierde editie van de Ronde van Vedett plaats. Dé wielerronde die dwars door het prachtige Bergkwartier van Deventer heen gaat. Aan de kampioenen van de toekomst is dit jaar ook gedacht. Naast de spannende koers door de smalle straatjes is er ook op cultureel gebied genoeg te beleven. Lees hier meer over de activiteiten rondom de Ronde van Vedett.

hoewatwaar: Maandag 22 april tussen 12:00 en 18:00 uur, start op de Brink.


Meer over De Hip ontdekken?

De Hip cafés

Nu open12:00 - 01:00

Brink 21, Deventer

Bekijk meer:cafés

Jonge Dieren Feest

dieren-knuffelen-ulebelt
Foto: Facebook De Ulebelt

Op 22 april (tweede paasdag) is het weer zover en viert De Ulebelt weer de start van een nieuw seizoen met het Jonge Dieren Feest. Van 12.00 tot 17.00 uur kunnen kinderen hier knutselen, lammetjes en kuikentjes bewonderen, maar ook bellenblazen en is er een grote watertafel.

hoewatwaar: Maandag 22 april van 12:00 tot 17:00 uur bij de Ulebelt.


Meer over De Ulebelt ontdekken?

De Ulebelt kinderboerderijen

Nu open09:00 - 17:00

Maatmansweg 3, Deventer

Bekijk meer:kinderboerderijen
Pagina 1 / 12
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.