Zomers dagje weg vlak bij Deventer: hier wil je heen

Aangeboden door Tijd voor Amersfoort

Heb je zin om deze zomervakantie een nieuwe plek te ontdekken, zonder daarvoor heel lang te moeten reizen? Doe eens een dagje Amersfoort! Deze stad barst van de toffe hotspots: historische gebouwen, hypermoderne architectuur, oude, opgeknapte fabrieksterreinen waar je van alles kunt ondernemen én verschillende theaters. Wij zetten de fijnste plekken om cultuur te snuiven in Amersfoort voor je op een rij.

Meest fotogenieke plekjes

Amersfoort is absoluut een fotogenieke stad! Zeker weten dat je de meest bijzondere plekjes niet mist? Loop dan de fotoroute van Tijd voor Amersfoort. Deze route leidt jou door de stad, langs de meest Instagramable plekjes. Je loopt onder andere langs de historische Koppelpoort, de intieme winkelstraatjes langs de gracht en de gezelligste pleinen van Amersfoort. Handig: via Tijd voor Amersfoort download je de route makkelijk op je telefoon.

Dagje weg Amersfoort
De Koppelpoort. | Foto: Tijd voor Amersfoort

Hét culturele centrum

Het Eemhuis is het culturele centrum van de stad. Het gebouw aan het Eemplein is ontworpen door Neutelings Riedijk Architecten en moet je gewoon even zien als je in Amersfoort bent. In het gebouw zitten vier organisaties: Kunsthal KAdE, Bibliotheek Eemland, Scholen in de Kunst en Archief Eemland. Onze tip: loop de bibliotheek even binnen, of je nu van boeken houdt of niet. Het is een van de mooiste bibliotheken van ons land. Kun je direct een goede koffie (to go) halen bij KAdECafé of Espressobar de Draak.

Dagje weg Amersfoort
Het Eemplein, waar je uitkijkt op het Eemhuis. | Foto: Tijd voor Amersfoort

Het bruisende buitengebied

De Wagenwerkplaats is een creatieve broedplek. Op dit terrein achter het station werden vroeger treinen onderhouden. Hier vind je veel creatieve ondernemers, maar ook twee theaters, een verkeerstuin – dikke tip voor kinderen -, een klimhal en een lunchcafé. Hier zijn regelmatig voorstellingen, markten en andere toffe activiteiten.

Direct naast de Eemhaven, dé jachthaven van Amersfoort, vind je nog zo’n toffe plek. De Nieuwe Stad is een historisch gebied met een authentieke sfeer, een beetje te vergelijken met het Havenkwartier in Deventer. Hier vind je winkels, exposities, ambachtelijke bedrijven omringd door industriële pleinen. Misschien herken je dit plein wel van de BNN/VARA serie Oogappels.

Een stad met wel acht musea

Wist jij dat één van ’s werelds bekendste schilders gewoon uit Amersfoort komt? Piet Mondriaan is hier geboren. In het Mondriaanhuis leer je alles over deze bekende kunstschilder. Amersfoort heeft nog veel meer te bieden op het gebied van kunst: in de stad vind je maar liefst acht musea! In de Kunsthal KAdE en Musiom zie, hoor en voel je hedendaagse kunst, toffe foto’s vind je in 033fotostad en voor geschiedenis ga je naar Museum Flehite.

Musea Amersfoort
Ook de buitenkant van Museum Flehite is prachtig! | Foto: Tijd voor Amersfoort

Een avondje uit naar het theater

Of je nu wilt lachen, huilen, houdt van actueel en scherp of een romantisch verhaal: voor een avondje uit zit je goed in Amersfoort! Er zijn meerdere theaters zoals Flint, Theater De Lieve Vrouw, Holland Opera, ICOONtheater en theater Veerensmederij. In De Lieve Vrouw moet je zijn voor culturele films en theater. Bij Flint kun je deze zomer onder andere genieten van speciale kampvuur concerten en zomersessies. Meer dan genoeg keuze dus. Alle informatie over de theaters en hun programma’s vind je op de website van Tijd voor Amersfoort.

Theater Amersfoort
Foto: Tijd voor Amersfoort

Tijd voor Amersfoort is onderdeel van Stichting Citymarketing Regio Amersfoort.

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Casanova’s opgelet: dit zijn de leukste valentijnsuitjes in Deventer”

Casanova’s opgelet: dit zijn de leukste valentijnsuitjes in Deventer

Ga naar “Even iets anders dan wandelen: deze beweegroutes zijn er in Deventer”

Even iets anders dan wandelen: deze beweegroutes zijn er in Deventer

Bootcamp Worpplantsoen3
Ga naar “Dit zijn ze: de mooiste trouwlocaties in Deventer volgens jullie”

Dit zijn ze: de mooiste trouwlocaties in Deventer volgens jullie

trouwlocatie-ijsselhotel

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pauline Wingelaar € 2,99”

Pauline Wingelaar € 2,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “CHOCOMEL 1+1 gratis”

CHOCOMEL 1+1 gratis

  • Jumbo
  • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “BLAUWE BESSEN OF FRAMBOZEN 1+1 gratis”

BLAUWE BESSEN OF FRAMBOZEN 1+1 gratis

  • Jumbo
  • Geldig t/m 31 januari 2023

Vacatures

Ga naar “Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier in Apeldoorn?”

Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier in Apeldoorn?

  • Riwis Zorg & Welzijn
  • Parttime

Topper

Agenda

Ga naar “Doe mee aan de Deventer gedichtenwedstrijd”

Doe mee aan de Deventer gedichtenwedstrijd

  • De Bibliotheek Deventer
  • T/m 1 feb

Topper