It giet oan! We krijgen een mini Elfstedentocht in Deventer

Door Simone Groot Lipman 9 januari 2019

De laatste Elfstedentocht vond plaats in 1997. Schaatsliefhebbers hunkeren al jaren naar een nieuwe editie. Daarom heeft De Deventer IJsclub iets leuks bedacht! De ijsclub organiseert een mini Elfstedentocht voor basisschoolleerlingen op ijsbaan De Scheg.

Op zaterdagochtend 12 januari kunnen alle kinderen uit Deventer en omstreken tot en met 12 jaar meedoen aan deze recreatieve tocht der tochten. IJsbaan de Scheg wordt tot een waar Efstedenparcours omgetoverd. Inclusief stempelposten, klûnplaatsen en bruggetjes waar onderdoor moet worden gereden.

Elfstedenparcours

Net zoals bij Dokkum is er ook op De Scheg een keerpunt en een stuk parcours waar de deelnemers elkaar tegenkomen. En zoals het ware Elfstedentochtschaatsers betaamt, zullen de kinderen een bocht de verkeerde kant op moeten schaatsen. Dweilorkest De Deurdweilers zorgt voor de muzikale omlijsting en ook koek en zopie ontbreken niet.

Afstanden

De afstand is zo gekozen dat iedereen de finish kan halen. Kinderen die goed kunnen schaatsen, kunnen kiezen voor een afstand van 5 kilometer; anderen kunnen 3 kilometer rijden. Hele jonge kinderen voor wie 3 kilometer nog een hele afstand is, worden door het publiek luid aangemoedigd en krijgen bij de stempelposten een extra duwtje in de rug.

Hoewatwaar? 

Zaterdag 12 januari 2019. Inschrijven kan vanaf 9.15 uur in het schaatscafé op ijsbaan De Scheg. De 3 kilometer start om 10.00 uur en 5 kilometer om 10.30 uur. Niet vergeten: muts en handschoenen zijn verplicht, ook als het niet zo koud is! Kinderen die bij de ijsclub schaatsen kunnen gratis inschrijven, andere deelnemers betalen €3,50 per kind.


Meer over Deventer IJsclub ontdekken?

Deventer IJsclub schaatsbanen

Piet van Donkplein 1, Deventer

Bekijk meer:schaatsbanen

adv.