Vet! Er komt een Escape Tour door Deventer

Door Simone Groot Lipman 20 maart 2019

Vergeet die overdekte escape rooms. In Deventer kun je nu in de open lucht op zoek naar de geheime uitgang van de stad tijdens de Escape Tour. Dat wordt opdrachten uitvoeren en aanwijzingen opvolgen, tof!

Het verhaal draait om familie Penninck, die in de zestiende eeuw flink profiteerde van de welvarende Hanzestad. Wie? Gaan we je vertellen. Dochter Magteld wilde haar man Jannes helpen, die veroordeeld was tot het schavot. Lang verhaal kort: ze moet op zoek naar de geheime uitgang van de stad om hem weg te halen bij het plein waar de onthoofding moest plaatsvinden. Dus kruip in de huid van Magteld en doorloop dezelfde weg die zij ooit heeft bewandeld.

Spelen wanneer je wil

Het handige van de Escape Tour is dat je niet gebonden bent aan vaste tijden; je kunt het spel spelen wanneer je maar wil. Je betaalt het spel via iDeal en de instructies ontvang je vervolgens per mail. In groepjes van twee tot vijf personen kun je daarna binnen twee uur proberen de uitgang te vinden. De zoektocht begint bij de Wilhelminafontein. De kosten? €49,95 per team. Meer info vind je hier.

Toch liever overdekt spelen?

escaperoom-anp-deventer

3 x escape rooms in Deventer

Op zoek naar een leuk uitje met vrienden? Laat je opsluiten! Het idee van een escape room is dat je ...
  • Wil jij een 'Nieuw in Deventer' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Deventer.

adv.