Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Slechte dag? Dit uitstapje bezorgt je een zomers gevoel

Door Janneke Pol 10 juli 2019

Een zomerse dag in Deventer hoeft niet per sé droog en zonnig te zijn. Wil je je een dagje binnen vermaken? De expositie van Tys Damhuis in het Meester Geertshuis bezorgt je een zomers gevoel door de warme kleuren. 

Met een bezoek aan de expositie van Tys Damhuis (33) treedt je binnen in de wereld van een creatieve man die experimenteert met licht, kleur en vorm. In deze expositie zijn met name tekeningen te zien. Hierbij gebruikt Tys veel warme en zomerse kleuren.

Bewaarde tekeningen

Als kleine jongen fotografeerde Tys al mensen, gebouwen en natuurverschijnselen. Zo bouwde hij aan een geheel eigen stijl, waarbij hij ook tekent en schildert. Aanvankelijk gooide hij zijn tekeningen weg nadat hij ze gefotografeerd had.  Op verzoek van steeds meer fans bewaart hij zijn teken- en schilderwerk nu, om het werk aan een breder publiek te kunnen laten zien.

Volledige focus

Vanwege zijn dyslexie leert Tys graag in de praktijk. Voor tekstuele zaken krijgt hij ondersteuning, waardoor hij zich volledig kan richten op zijn grote passie: fotografie (zonder bewerking), tekenen en schilderen. Op zijn website is vast een voorproefje te zien van zijn stillevens, het werken met papier en onbewerkte natuurfotografie.

Waar: Meester Geertshuis, Assenstraat 20 in Deventer
Wanneer: De expositie is van 15 juli tot en met 30 september te zien. De openingstijden zijn op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 13.30 uur tot 16.00 uur.
Meer informatie: www.tysdamhuis.nl 

 

Hotel Huis Vermeer (5)

Dit is het beste terrasplekje bij Huis Vermeer

Het terras van Hotel Huis Vermeer staat op de vijfde plaats in de Misset Horeca Terras Top 100. Hote...
ontbijt-brood-van-joop

8 x Deventer ontbijtadresjes die als eerst openen

Goedemorgen! Vroeg uit de veren en zin in een goed ontbijt, maar niets in huis? Of gewoon de dag een...

 

Meer over

Doen

adv.