Toerist in eigen stad: de leukste stadswandelingen in Deventer

Door Sophie Wassink 15 mei 2019

Denk je dat je de stad op je duimpje kent? Maak dan eens een stadswandeling en we garanderen je dat je iets nieuws leert. Je kunt in Deventer op stap met een gids, slenteren op eigen houtje of speuren met een groep. We zetten vijf stadswandelingen door onze Hanzestad op een rij. 

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Met gids op stap

Nico
Nico stralend in het midden. Foto: indebuurt Deventer

Elke dag organiseert de VVV in samenwerking met het Gilde Deventer een stadswandeling onder leiding van ervaren gidsen. Je wandelt dwars door de middeleeuwse straatjes en steegjes in het oude handelshart van de stad. Stadsgids Nico: “Soms zitten er Deventenaren tussen die denken dat ze alles al weten. Dan roep ik ze op het matje, stel ze een lastige vraag en laat ik ze zweten. Na 1,5 uur wandelen zeggen de meesten: “Ik weet dus toch veel minder van Deventer dan ik dacht!”

Wandelen met app

nieuwe-app-stadswandeling-deventer

Met de app IZI.Travel kun je op eigen gelegenheid door de binnenstad zwerven. En helemaal leuk: je kunt gebruik maken van vijf beschikbare stadswandelingen in maar liefst drie talen. Nóg leuker: de app is gratis te downloaden in de app en playstore.

Speurtocht

bergkerk-deventer
Foto | indebuurt Deventer

Denk je dat een speurtocht alleen voor kinderen is? Niets is minder waar. Bij de VVV koop je voor €2,50 een speurtocht voor volwassenen. De tocht begint bij de Drie Haringen aan de Brink en brengt je via vragen en opdrachten naar het Bergkwartier en weer terug naar de Brink. Leuker dan je denkt!

NS favourites

stadhuis-grote-kerkhof
Foto | Bart Ros

De NS heeft Deventer ook ontdekt en een wandeling langs drie Deventer iconen in elkaar gezet. Zo ervaar je de geschiedenis in een notendop. Ga je mee?

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.