Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Spannend! Nieuw Deventer talent te zien in het Burgerweeshuis

Door Janneke Pol 12 september 2019

Te gek! Het platform New Deventer Collective laat op vrijdag 13 september zijn talenten zien tijdens een showcase op het podium van het Burgerweeshuis.

New Deventer Collective (NDC) is het Deventer platform voor beginnende, jonge artiesten. Muzikanten, kunstenaars, vormgevers, fotografen en videomakers. Ze vallen allemaal binnen het collectief.  NDC bundelt de krachten van deze talenten en brengt op deze manier artiesten met elkaar in contact. Leden kunnen zich zo ontwikkelen, van elkaar leren en elkaar inspireren.

Nieuwe singles

Dit jaar hebben Stef Tijhaar, Liroy Kamperman, duo Nina Dunant en Gregor Kwak en Hannes Holl een EP uitgebracht voor de jaarlijkse showcase. Deze laten zij horen en zien met een bijhorende liveshow. Stef Tijhaar bracht vorig jaar zijn eerste EP uit en is in 2019 bezig geweest met zijn omslag van Engelstalige, naar Nederlandstalige liedjes. De pas uitgekomen singles onder zijn nieuwe artiestennaam STEF zijn daar het startschot van.

Zomerse liefdes

Hannes Holl nam de leiding op zich voor het project van meerdere NDC leden. Verschillende producers, zangeressen en instrumentalisten hebben hieraan meegewerkt. Het thema van deze EP was zomerse liefdes. De muziek is opgenomen in de Burgerstudio’s onder het Burgerweeshuis. In deze studio krijgen NDC leden de mogelijkheid om aan hun muziek te werken. De avond wordt onder andere omlijst door coversessies en NDC dj’s.

Veertig leden

Het platform bestaat momenteel uit 40 aangesloten leden. Er worden onder andere masterclasses georganiseerd waarin verschillende thema’s over de muziekindustrie behandeld worden. Iedere maand staat er een coversessie op het NDC Youtube-kanaal en nemen dj’s mixtapes op. Ook worden er verschillende mogelijkheden voor optredens door de stad gecreëerd.

Datum: Vrijdag 13 September 2019| Zaal open om 20:00, aanvang om 20:30 | Tickets: €5,00

Voor tickets en meer info:

www.burgerweeshuis.nl

 

 

adv.