Schaatsen uit het vet? Schaatsbaan in Bathmen ligt er weer

Door Simone Groot Lipman 15 december 2018

Het is december en dat betekent: lekker schaatsen! Dus haal je schaatsen maar uit het vet, want vanaf dit weekend (zaterdag 15 december) kan er weer geschaatst worden op de Brink in Bathmen. Zoals ieder jaar rond deze tijd is er een tijdelijke schaatsbaan neergelegd. Hoera voor schaatsplezier en liters warme chocolademelk. 

Van zaterdag 15 december tot en met vrijdag 28 december vindt je in het centrum van Bathmen de schaatsbaan. Als je even genoeg geschaatst hebt, kun je terecht bij de koek en zopie! Zo kun je warme chocolademelk en fris voor €1,- krijgen en ranja voor 50 cent. En het fijne is: hij is ook nog overdekt. Top! Het is de negende keer dat de schaatsbaan wordt opgebouwd, door carnavalsvereniging Battumse Pompers. Ondertussen is het een echt Bathmense traditie geworden.

Schaatsbaan Brink

De ijsbaan – van ruim 100 m² – is er speciaal voor de kinderen en dagelijks van 13.30 tot 18.00 uur open. Let op! Op 17, 18 en 20 december is de begintijd 15.00 uur. Op zondag 23 december zijn ze langer geopend tot 21.00 uur, in verband met de Herdertjestocht in het dorp. Eerste kerstdag zijn ze gesloten.

Baantjes schaatsen kost je niks en is helemaal gratis! Wil je schaatsen huren? Dat kan, ijshockeyschaatsen kosten €5,-.

Meer over

Doen

adv.