Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Recycle Sint! Zo vier je duurzaam Sinterklaas in Deventer

Door Janneke Pol 13 november 2019

De geur van pepernoten hangt al geruime tijd in de lucht, pakjesavond staat voor de deur. Iedereen gaat in de vijfde versnelling om alle cadeaus op tijd ingepakt en wel in huis te halen, meestal met de nodige stress. Onze pinpas draait overuren in december. In de strijd tegen overconsumptie organiseert Samara Verharen komende zaterdag de tweede Recycle Sint speelgoedruilmarkt.

Samara wil verduurzamen en heeft het initiatief genomen een speelgoedruilmarkt te organiseren in Deventer. Daarnaast is ze extra blij dat de speelgoedstapel in eigen huis gereduceerd wordt tot datgene waar de kinderen echt mee spelen. “Het overige speelgoed krijgt een mooi tweede leven bij andere kinderen thuis en haar eigen kinderen worden weer verblijd met het ingebrachte speelgoed van anderen. Zo is de cirkel rond zonder nieuwe aankopen te hoeven doen.”

Groen én gezellig

Duurzaamheid mag ook leuk zijn. Daarom is er Recycle Sint. Dat is niet alleen een groen initiatief, maar ook nog eens hartstikke gezellig, slim en -niet onbelangrijk- goed voor de portemonnee.

De speelgoedruilmarkt in Deventer vindt plaats op zaterdag 16 november in de Buurthuiskamer Zandweerd Bij De Halte op Zwolseweg 190. Ouders kunnen speelgoed komen inleveren op vrijdagavond 15 november van 19:30-21:00 uur en op zaterdag van 10:00-12:30 uur kan er geruild worden. Bekijk recyclesint.org voor meer informatie en updates.

Meer Sinterklaas in Deventer:

pieten

Sint en Piet over de vloer? Hier huur je ze in Deventer

Ja leuk, cadeautjes en pepernoten. Maar hoe leuk is het als die pepernoten door een echte Piet naar ...

Sint intocht buiten de stad? Dit zijn de intochten in Schalkhaar, Bathmen en Diepenveen

Natuurlijk hoef je voor de Sint intocht 2019 niet per se naar de binnenstad. Ook op plaatsen rondom ...

Sint intocht Deventer! Zo ziet het programma eruit

Hij komt, hij komt! En wel op zaterdag 30 november 2019. Natuurlijk willen we allemaal op zijn minst...

Meer over

Doen

adv.