Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Pinksterweekend in zicht! Dit kun je doen in Deventer

Door Janneke Pol 29 mei 2020

Een onvergetelijk pinksterweekend wordt het in deze gekke tijden natuurlijk sowieso. Toch kunnen we heus wel genieten van de komende vrije dagen in Deventer. Hoe? Dat lees je hier. 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Check dat weertje!

pinksterweekend
Foto|Pexels

We hadden je al even gewaarschuwd, pak die zonnebril er weer bij en haal een flinke dosis zonnebrandcrème in huis. Het zonnetje liet deze hele week al van zich zien en komend weekend is dat niet anders. Een goed begin van het lange pinksterweekend, toch?

weersverwachting pinksterweekend

Zonnebril uit de mottenballen: dit is de weersverwachting voor het pinksterweekend

Alsof het weer rekening houdt met de heropening van de terrassen: met een lang weekend in het voorui...

Dansen voor het goede doel

Zin om een beetje te dansen tijdens je virtuele vrijdagmiddagborrel? Dat kan vanmiddag om 16.00 uur en nog voor het goede doel ook! Zorgbord lanceert een livestream samen met DJ Sonny & Friends voor Stichting Het Gehandicapte Kind. Hier gaan ze tijdens een feestje geld inzamelen voor gehandicapte kinderen die door corona helaas extra hard getroffen zijn. Wanneer jij een donatie doet tijdens de livestream, steun je niet alleen dit goede doel. Je maakt ook kans op prijzen, gesponsord door ondernemers in Deventer. Hoewatwaarwanneer? Dat lees je hier.

Filmhuis weer open

pinksterweekend
Foto|Filmhuis De Keizer| Uit de Beentjes van Sint Hildegard

Goed nieuws voor alle filmliefhebbers. Vanaf 1 juni mogen bioscopen en filmhuizen weer beperkt open. Ook Filmhuis De Keizer opent haar deuren weer voor het publiek. Anton van Amersfoort, filmprogrammeur, vertelt hierover: “We zijn ontzettend blij dat we weer open mogen en bezoekers mogen ontvangen. Hierbij volgen we uiteraard het landelijke protocol voor filmtheaters en bioscopen en de richtlijnen van het RIVM. Zo ontvangen we in de Roggezaal maximaal 25 en in de Keizerzaal 12 bezoekers. Op de manier blijft de anderhalve meter afstand gewaarborgd. Ook worden er op een dag minder voorstellingen vertoond dan eerst. Daarnaast zijn we pas een kwartier voor aanvang van de films geopend en gaat de verkoop van de kaarten uitsluitend online. De foyer is dicht, maar je mag wel een drankje meenemen in de zaal zodat de filmbeleving weer is zoals je van ons gewend bent. Het zal misschien even wennen zijn, maar zodra het licht uit gaat en de film start vergeet je even de wereld om je heen.”  De volgende films zijn de komende tijd te zien: De Beentjes van Sint Hildegard, The Barefoot Emperor,  Un Divan à Tunis en La Vérité.

Kijk voor de films en de maatregelen op de website www.filmhuisdekeizer.nl

Meekijken met het Nationale Ballet

Foto|ANP

Gek op dans en ballet? Of misschien je vader, oma of buurvrouw? Dan is er goed nieuws. De komende weken streamt Het Nationale Ballet enkele prachtige voorstellingen die de afgelopen jaren op het podium te zien waren. “Een unieke kans om een aantal hoogtepunten voor het eerst te zien of opnieuw te beleven. Uitzendingen kunt u hier bekijken. Na afloop blijft de stream nog een week online staan. Veel plezier met onze voorstellingen”, aldus het Ballet.

De Waag opent de deuren weer

Foto|Facebook De Waag

Museum De Waag opent op maandag 1 juni 2020 weer zijn deuren voor het publiek. Na een sluiting van 2,5 maand pakt het museum uit met twee nieuwe tentoonstellingen over de geschiedenis van Deventer en over de Tweede Wereldoorlog. Voor een veilig en ontspannen bezoek heeft het museum wel een bezoekersprotocol ingevoerd.

Voor een museumbezoek moet vooraf online gereserveerd worden. Anders kom je niet naar binnen. Op deze manier kan Museum De Waag de bezoekersstroom controleerbaar houden en de noodzakelijke hygiënemaatregelen waarborgen. “We zijn erg blij dat we per 1 juni weer open mogen voor onze bezoekers”, vertelt directeur Ewout van der Horst. “De voorgenomen opening van de tentoonstelling ‘Deventer Bezet & Bevrijd’ viel precies samen met de lockdown. Al snel hebben we deze expositie online kunnen aanbieden via een virtuele tour, maar uiteindelijk is de beleving toch groter als je écht door De Waag loopt en alles tot in detail kunt bekijken.” Reserveren? Dat kan hier.

Lebuïnuskerk weer open

indebuurt-lebuinustoren
Foto| indebuurt Deventer

Niet alleen de terrassen staan weer op het punt van openen, ook Het Filmhuis én de Lebuïnuskerk openen met de nodige maatregelen weer de deuren. Zin om die toren weer eens te beklimmen en over jouw mooie stad uit te kijken? Lees dan even dit:

Lebuïnuskerk open

Deventer start op: De Lebuïnuskerk opent de deuren weer voor publiek

Waar veel aandacht uitgaat naar de opening van de terrassen op 1 juni, zijn er meer plekken in Deven...

Hallo heerlijke maandagmorgen!

Welle Terras
Foto | indebuurt Deventer

En maandag? Dan is het voor de meeste Deventenaren nog steeds weekend. Vreselijk vervelend natuurlijk, zeker nu de terrassen opengaan. Daarover schreven we eerder het volgende:

Opgelost! Grotere terrassen en de markt toch samen op de Brink

De de terrassen op de Brink in Deventer kunnen uitgebreid worden zonder dat de markt hoeft in te sch...
terrassen

Dat wordt reserveren: 7 x deze terrassen hebben Deventenaren het meest gemist

Het is nu zeker, de terrassen gaan per 1 juni om 12.00 uur open met de nodige maatregelen. Zit jij m...
terrassen

De terrassen staan op het punt van openen en dit vinden Deventenaren ervan: ‘Drank erin, verstand eruit. Ik wacht wel’

Waar de een niet kan wachten tot die oergezellige Brink weer vol zit, is de ander juist sceptisch. V...
Surink

Terrasje pakken? Zo deden ze dat toen in Deventer!

Terwijl jij met heimwee terugdenkt aan het terrassenweer van enkele weken geleden, kijken wij hoe ze...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.